NOS Voetbal

Prachttreffer Zerrouki bezorgt Twente in slotfase zege op Go Ahead Eagles

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles - FC Twente

FC Twente heeft in Deventer in de slotfase een overwinning uit het vuur gesleept tegen Go Ahead Eagles. Het zag er lang goed uit voor de ploeg van Eagles-trainer Kees van Wonderen, maar de Tukkers wonnen dankzij twee late treffers met 1-2.

De ploegen zorgden in Deventer voor een levendige eerste helft, met mogelijkheden aan beide kanten. Eerst raakte Michel Vlap de lat namens FC Twente, even later schoot Inigo Córdoba aan de andere kant tegen de paal.

Vlak voor rust was het wel raak voor de van een schorsing teruggekeerde Spanjaard. Na een doorgekopte corner volleerde de middenvelder zijn zesde treffer van het seizoen en tevens de ruststand binnen.

Speciaal vanwege pakjesavond zat de wedstrijdbal aan het begin van de wedstrijd gewikkeld in Sinterklaas-cadeaupapier.

Scheidsrechter Lindhout speelt voor Sinterklaas in Adelaarshorst

Na de rust gebeurde er weinig. Go Ahead Eagles vond het wel prima en Twente was niet bij machte om kansen af te dwingen. Ook een dubbele wissel van Twente-trainer Ron Jans sorteerde in eerste instantie weinig effect.

Jans bracht met Václav Černý en Virgil Misidjan twee aanvallers erbij, maar het was juist Go Ahead dat kansen kreeg. De thuisploeg kreeg via Ragnar Oratmangoen, Mats Deijl en Córdoba verschillende mogelijkheden om verder uit te lopen, maar verzuimde dat.

Toch kreeg Twente het momentum weer te pakken. De ploeg nam nog meer risico en werd beloond met clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel, die raak kopte uit een hoekschop.

Prachtige pegel Zerrouki

Vijf minuten voor het einde zorgde Ramiz Zerrouki met een prachtige pegel ervoor dat de uitploeg de wedstrijd volledig omkeerde. De 23-jarige middenvelder schoot met zijn binnenkant voet prachtig raak en bezorgde Twente alsnog de zege.