FC Twente Nieuws

Jans verklaart afwezigheid Brama: "Hij is veel te belangrijk voor ons"

Jans verklaart afwezigheid Brama: "Hij is veel te belangrijk voor ons"

Een uur voor de wedstrijd werd bekend dat Wout Brama vandaag niet start in de basis bij FC Twente. Sterker nog, hij zit helemaal niet bij de wedstrijdselectie. Het is voor de aanvoerder alweer de zesde wedstrijd die hij moet missen dit seizoen vanwege blessureleed.

"Wout is aan het eind van de wedstrijd tegen Feyenoord met een kuitklachten uitgevallen. Aan het begin van de week heeft hij individueel getraind en is vrijdag weer aangesloten bij de groep. Maar hij voelde de kuit nog steeds", zo verklaar Ron Jans de afwezigheid van de routinier.

De oefenmeester wil dan ook geen enkel risico lopen. "Wout is veel te belangrijk voor ons, dus we slaan deze wedstrijd over. Het blessurerisico is te groot. Oosterwolde komt er nu in, Sadílek schuift door naar het middenveld en we hopen volgende week weer op Wout."

De afwezigheid van Brama is dit seizoen wel een ding bij de Tukkers. In de vijf voorgaande wedstrijden die de aanvoerder moest missen, won de ploeg geen enkele keer. Drie keer werd er verloren en twee keer eindigde de wedstrijd zonder Brama in een gelijkspel. Met Brama in de basis verloor FC Twente nog geen enkele wedstrijd. Vijf keer werd er gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Toch wel bijzondere statistieken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties