FC Twente Nieuws

Reddingspercentage: Unnerstall tweede, Drommel slechtste van de eredivisie

Reddingspercentage: Unnerstall tweede, Drommel slechtste van de eredivisie

De huidige doelman van FC Twente wordt momenteel bejubeld door de supporters van FC Twente. Lars Unnerstall blinkt wekelijks uit en dat willen de supporters weten ook. De doelman die vorig seizoen nog werd bejubeld door de supporters van FC Twente speelt inmiddels voor PSV. Drommel heeft hier de verwachtingen nog niet waar kunnen maken en krijgt momenteel veel kritiek te verduren.

Op dit moment is duidelijk dat FC Twente de beste deal heeft gemaakt. Unnerstall tekende transfervrij voor vier seizoenen en PSV betaalde circa drieënhalf miljoen euro voor Drommel. Dat de talentvolle doelman krijgt nog altijd de voorkeur boven Mvogo, maar hoe lang houdt hij dit nog vol?

De NOS dook in de statistieken en keek onder andere naar het reddingspercentage van de doelmannen van de eredivisie. Pasveer staat eerste op deze lijst met een reddingspercentage van maar liefst 96,7 procent. Op de tweede plek volgt de doelman van FC Twente met 74,5 procent. FC Utrecht-doelman Paes maakt de top drie compleet met een percentage van 71,9 procent.

Kijken we naar de staart van de ranglijst dan zien we dat Drommel met afstand de hekkensluiter is. Hij overlegt een reddingspercentage van slechts 51,2 procent en is hiermee op dit onderdeel de zwakste doelman van de eredivisie. Het gat met de keeper boven hem is bijna 10 procent. Deze twijfelachtige eer gaat naar Yanick van Osch van Fortuna Sittard met een reddingspercentage van 60 procent.

Wat verder opvalt is dat ook de doelmannen van Vitesse en AZ zwaar ondermaats presteren. De Deen Peter Vindahl van AZ scoort een reddingsprecentage van 61,4 procent en de Duitse doelman Markus Schubert van Vitesse een percentage van 60,8 procent.

Afbeelding: NOS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties