FC Twente Nieuws

'Gediscrimineerde' Mokhtar belde Jans voor terugkeer bij FC Twente

'Gediscrimineerde' Mokhtar belde Jans voor terugkeer bij FC Twente

Youness Mokhtar heeft een aantal pittige uitspraken gedaan tegenover de NOS. De voormalig FC Twente-aanvaller is clubloos en dat heeft volgens hem niet te maken met zijn voetbalkwaliteiten, maar het feit dat clubs hem discrimineren vanwege zijn Marokkaanse afkomst.

De inmiddels 30-jarige buitenspeler zit sinds afgelopen zomer zonder club en om zijn conditie op peil te houden, legde hij contact met PEC Zwolle, de club waar hij al twee keer eerder onder contract stond. Hier kreeg hij niet de gewenste reactie toen hij vroeg om mee te kunnen trainen.

"Wat mij steekt, is dat ik niet eens mag meetrainen. Toen ik nog speelde, was meetrainen nooit een probleem. Er kwamen jongens uit alle windstreken." Na het vertrek van Art Langeler probeerde Mokhtar het nog een keer, maar ook deze keer kreeg hij een negatieve reactie.

"Ik kreeg na een aantal dagen een appje met de boodschap dat er nog niets is gevraagd aan de hoofdtrainer en vervolgens ben ik genegeerd. Dat steekt mij enorm. Ik heb een prachtige tijd gehad in Zwolle en heb de club geld opgeleverd. Nu wordt er gedaan of ik niet meer besta."

Mokhtar probeerde vorig seizoen ook terug te keren bij FC Twente. Afgelopen seizoen bood hij zich aan bij Ron Jans die hij nog kent van zijn tijd bij PEC Zwolle. Ook hier kreeg hij geen gehoor. "Uiteindelijk werd er gekozen voor Luciano Narsingh. Dat zal wel een keuze op sportieve gronden zijn geweest."

De clubloze aanvaller probeerde het ook bij clubs als Go Ahead Eagles en Almere City. Bij de laatste club kreeg hij te horen dat de club geen onrust binnen de selectie wilde hebben. "Bij die opmerking werd voor mij wel het een en ander duidelijk. Volgens mij worden jongens die van Marokkaanse afkomst zijn snel als moeilijk bestempeld."

De verongelijkte Mokhtar geeft echter niet op. "Ik kan voor bepaalde eredivisieclubs nog van waarde zijn en ik hoef geen vet salaris meer. Als dit niet gebeurt, ook goed. Ik ben ook bezig met vastgoedprojecten en heb nu meer tijd voor familie. Ik red mij wel."

Scoort Van Wolswinkel zondag de eerste goal? Win 5,6 keer je inzet bij BetCity! Registreer je via deze link en ontvang een gratis 20 euro Free Bet bij je eerste storting van 20 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties