FC Twente Nieuws

Oud-FC Twente speler Piqué beëindigde carrière na TIA in stilte

Oud-FC Twente speler Piqué beëindigde carrière na TIA in stilte

De inmiddels 42-jarige Mitchell Piqué kwam in het seizoen 2000-2001 op huurbasis uit voor FC Twente. Na zijn tijd in Enschede speelde de voormalig linksback voor onder andere ADO Den Haag, SC Cambuur en Willem II. Bij laatstgenoemde beëindigde Piqué zijn carrière, maar dit ging niet zoals hij het voor zich had gezien. "Mijn carrière is écht als een nachtkaars uitgegaan", beseft de oud-FC Twente speler zich in gesprek met De Telegraaf.

Vlak voordat zijn achteraf gezien laatste profcontract afliep werd de ex-speler getroffen door een TIA. Echt duidelijk is dit destijds nooit geworden. "Ik ben met stille trom uit Tilburg vertrokken, ja", zegt Piqué. "Waarom? Omdat mijn gezondheidssituatie nooit ter sprake is gekomen en ik de pers natuurlijk niet zelf ga opzoeken. Bovendien wilde ik niet zielig zijn, maar door met mijn leven."

Het incident vond eind 2012 plaats. "Op een training vlak voor de winterstop hield onze trainer Jurgen Streppel op het trainingsveld een tactische bespreking. Op het moment dat hij me voor het elf-tegen-elf-partijspel een hesje wilde geven, stond ik, zo hoorde ik later, voorovergebogen, met mijn handen op mijn knieën, terwijl mijn ogen begonnen te draaien."

"De dokter belde 112 en vroeg me de zin ’de koetsier poetst de postkoets met postkoetspoets’ uit te spreken, maar ik bleef alleen het woord ’koets’ herhalen", vervolgt de oud-prof. "De telefoniste dacht aan een TIA of een hersenbloeding en de ambulance was er in no-time. In het ziekenhuis kreeg ik een infuus in mijn arm en werd ik onder narcose gebracht. De arts zei me dat het probleem zou zijn verholpen als ik wakker zou worden."

Drie dagen later stond Piqué, tot ieders verbazing, alweer in de sportschool om te revalideren. Een contractverlening sleepte hij er echter niet meer uit bij de Tilburgers. "Willem II stevende op degradatie af, de clubleiding vertelde me dat mijn salaris zeker in de Keuken Kampioen Divisie te zwaar op de begroting zou drukken en vond me te oud."

Niet zo chique

In eerste instantie kon de back hier nog mee leven, maar later riep het toch woede bij hem op. "Toen een paar maanden daarna Denny Landzaat werd aangetrokken, want die was ruim drie jaar ouder dan ik. Op dat moment besefte ik dat ik, na best wel een ingrijpende gebeurtenis, op niet zo’n chique manier naar de uitgang was gewerkt. Vooral ook omdat mijn moeder Florine in hetzelfde jaar aan een hersenbloeding was overleden", besluit de oud-FC Twente speler die na een trainersopleiding heeft gekozen om als begeleider te werk te gaan bij makelaarsbedrijf Tevreden Group.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties