FC Twente Nieuws

Kritiek op wisselbeleid Jans: "Je laat Van Wolfswinkel maar aanmodderen"

Kritiek op wisselbeleid Jans: "Je laat Van Wolfswinkel maar aanmodderen"

Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord werd pijnlijk duidelijk dat FC Twente nog altijd niet in staat is om de bal voor langere tijd in de ploeg te houden en zelf tot goede aanvallen te komen. Het is geen nieuw probleem en dat baart een deel van de supporters dan ook zorgen. De club staat op een prima zevende plek, maar diezelfde supporters willen ook graag goed voetbal zien.

FC Twente heeft op papier een prima selectie, maar goed voetbal is dit seizoen zelden getoond. Waar ligt het dan aan? "Als ik Cambuur en NEC zie voetballen, dan zit daar een patroon en voetbal in." Dit ontbreekt volgens René Wagenlaar bij FC Twente die meerdere pijnpunten heeft ontdekt bij de Tukkers. "Bij FC Twente is het de opbouw van achteruit, het middenveld zit geen creativiteit in en voorin komen de spelers geen lantarenpaal voorbij."

"Je mag van FC Twente wel eisen dat er binnen 90 minuten vier of vijf mooie aanvallen tussen zitten. Dat mag je met deze selectie zelfs eisen." Dit komt mede omdat ze dit jaar wel de ervaren spelers aan hebben kunnen trekken die vorig seizoen onhaalbaar waren. "In vergelijking met vorig jaar hebben ze nu stappen gemaakt door ervaren jongens als Vlap, Van Wolfswinkel en Pröpper aan te trekken." Toch blijft de progressie uit.

Een ander punt waar Wagelaar niet over is te spreken, is het wisselbeleid van Jans. Ook tegen Feyenoord begreep de spelersmakelaar er niets van. "Als iemand niet draait zoals Vlap en Van Wolfswinkel, waarom breng je dan niet eerder Ugalde? Het is een pittig ventje, heeft goede invalbeurten laten zien, maar je laat Van Wolfswinkel maar aanmodderen. En Vlap heeft volgens mij geen enkele goede bal gehad. Het blijf allemaal zo lang staan."

Gelukkig heeft Wagelaar ook nog wat positiefs gezien in de wedstrijd tegen Feyenoord. Allereerst Lars Unnerstall. "Die heeft FC Twente ik weet niet hoe vaak gered. Ik heb het al eerder gezegd, daar hebben ze een fantastische deal mee gedaan want het was gewoon Unnerstall tegen Feyenoord. Echt een topkeeper die FC Twente weer redde."

Daarnaast ging er ook nog een compliment uit naar Mees Hilgers. De 20-jarige centrale verdediger speelde ook tegen Feyenoord weer een goede wedstrijd. "De enige die een beetje een lichtpuntje was is Hilgers. Die speelt de laatste weken sowieso prima. Van de rest kan ik helemaal niets maken, echt helemaal niks", zo besluit een kritische Wagelaar aan tafel bij Voetbaltijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties