Ajax toch niet op weg naar record? "Denk dat het niet sneuvelt"

2 december 2021, 10:03

Ajax incasseerde na veertien Eredivisiewedstrijden slechts twee tegentreffers. Daarmee ligt de ploeg van Erik ten Hag op koers om het record van FC Twente (13 in een heel seizoen, 1972) uit de boeken te schieten. Toch is men in het kamp van de Tukkers nog hoopvol op het behouden van een record.

"Ik denk dat Ajax in twintig wedstrijden nog wel vijftien, twintig goals tegen krijgt. Dus ik denk niet dat ons record sneuvelt", voorspelt aanvaller René van de Kerkhof, die het seizoen 1971/72 een vaste kracht was van FC Twente, in het Algemeen Dagblad. "Ik hoop ook van niet." Bovendien zit het de Amsterdammers vooralsnog niet bepaald tegen.

"Ajax heeft nog weinig met blessures en schorsingen te maken gehad", stelt Van de Kerkhof, die Piet Schrijvers destijds achter zich had staan in het doel. "Dat krijg je in de loop van het seizoen altijd. Dat kunnen ze wel beter opvangen dan wij destijds. Je moet je voorstellen dat wij maximaal achttien man hadden. We werkten er bovendien naast. Ik werkte 's morgens bij een bouwbedrijf om dan 's middags te trainen."

Lees ookKuyt ziet minpunt bij Feyenoord ten opzichte van Ajax en PSV

Zijn teamgenoot Kick van der Vall grapt in het AD dat hij nog met een paar spitsen moet bellen, om te scoren tegen Ajax. "Ik wist dat Ajax weinig goals tegen heeft gekregen, maar dat het er pas twee zijn, daar schrik ik wel van", aldus Van der Vall, die net als Van de Kerkhof nog hoop houdt. "Nu is het hosanna, maar het kan ook zo omslaan. Ajax is ook nog actief in de Champions League. Vorm, fitheid, een zwaar programma; je weet nooit wat er gebeurt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen