FC Twente Nieuws

Steun voor Jans: "Nu zeg ik toch iets om Jans te beschermen"

Steun voor Jans: "Nu zeg ik toch iets om Jans te beschermen"

Na de wedstrijd tegen Feyenoord is de kritiek niet mals. Met name Ron Jans wordt verweten dat hij zijn ploeg niet aan het voetballen krijgt, dit terwijl een punt tegen Feyenoord normaliter zonder morren wordt geaccepteerd. Toch is niet iedereen negatief, waaronder voormalig FC Twente-speler Martin Koopman.

"Het eindresultaat is een punt en misschien is het wel goud waard aan het eind van de competitie. Natuurlijk hoop je op goed voetbal, maar het is nu ook lastig zonder publiek. En dat is ook de kracht van FC Twente, dat het publiek erachter gaat staan."

René Wagelaar heeft een andere mening. "Je kan toch onbevangen spelen? Er was geen publiek en je bent al bijna veilig. Dan kan je toch wel een keer naar voren spelen?", zo vraagt hij zich af aan tafel bij Voetbaltijd.

"Ik zit daar te ver vanaf om daar een oordeel over te vellen. Maar als je dan toch naar de stand op de ranglijst kijkt, dan staan ze er niet verkeerd voor. Uiteindelijk hoop je dat de spelers snel weer in vorm komen en dat kan soms maar één radartje zijn in het team. En je moet een keer weer een goed resultaat neerzetten in de score, en dan kan het zomaar omslaan."

"Nu zeg ik toch iets om Jans te beschermen. Je hebt allerlei ingrediënten nodig om goed te presteren. En uiteindelijk bepaalt de eindstand op de ranglijst wat je hebt gepresteerd. Ik kan daar geen slecht woord over zeggen. Dat het voetballend even wat minder is en je krijgt geen goal tegen, dan moet je daar toch positief naar kijken."

Ook het wisselbeleid komt ter sprake. Wagelaar vindt het vreemd dat de tegenvallende Van Wolfswinkel iedere keer zo lang mag blijven staan terwijl Ugalde op de bank zit te verpieteren. "Dat zijn altijd ook de mooie discussie van buitenaf. Ik kan niet in de kleedkamer kijken en niet in het team kijken, maar als ik het zo kan bekijken is het een keus van de technische staf, en zij zien niet de oplossing door te wisselen. Dat is aan een coach en die wordt uiteindelijk altijd afgerekend op de resultaten en ook het spel. Twente is wel verwend wat dat betreft van vroeger uit. Dat is het moeilijke en lastige van beslissingen nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties