FC Twente Nieuws

Pelupessy blikt terug: "Ze waren bij FC Twente niet blij"

Pelupessy blikt terug: "Ze waren bij FC Twente niet blij"

Joey Pelupessy speelt tegenwoordig in Turkije voor Giresunspor. Een club die weinig mensen iets zegt en dat valt te verklaren. De club promoveerde afgelopen zomer na 44 jaar afwezigheid weer naar het hoogste niveau. De club is gevestigd in Giresun, een stadje in het noorden van Turkije met zo'n 112.000 inwoners. De stad ligt op 300 kilometer van de grens met Georgie en op zo'n 900 kilometer van Istanbul.

De middenvelder is inmiddels 28 en begin ooit als achtjarig voetballertje bij SVVN uit Nijverdal. "Voetbal betekende als kind al alles voor me. Op de Prins Clausschool was het elke pauze raak! Ik was 8 jaar toen ik me aanmeldde bij SVVN, de club waar mijn vader, m’n ooms en mijn neven ook speelden", zo blikt hij terug in gesprek met Ditta op den Dries van de TC Tubantia.

Pelupessy omschrijft zichzelf in die tijd als een verlegen jongetje. "Toen ik drie jaar later gescout werd door de voetbalacademie van FC Twente en Heracles, begon ik hard te huilen. Ik had helemaal niet door dat ik ‘goed’ zou zijn. Mijn vader wel, die was weleens gepolst, maar hij stond er heel ontspannen in. Hij vond het belangrijker dat ik een poosje ‘gewoon’ plezier had in het voetballen."

Bij FC Twente trof hij op een gegeven moment Danny Landzaat, net als hem een Molukker. Met hem bouwde hij een speciale band op. "Toen ik bij FC Twente speelde, was hij mijn ‘voetbalvader’. We hadden een speciale band. Ik luisterde goed naar hem."

Medio 2014 besloot Pelupessy FC Twente in te ruilen voor Heracles Almelo. Een gevoelige overgang, zo bleek. "Het werd een beladen overstap. Ze waren bij FC Twente niet blij, maar ik kreeg bij Heracles meer kansen om me in het veld te laten zien. Het leven is kansen zien en kansen pakken en dat werkt in de voetbalwereld zeker ook zo."

Vier jaar later kreeg hij de kans om de overstap te maken naar Engeland. Een kans die hij niet wilde laten glippen. Ook nu was er weerstand, maar uiteindelijk gunde Heracles hem de overstap. Het was ook de enige kans om nog geld aan hem over te houden want het contract zou zes maanden later aflopen.

Na een periode van drie jaar Sheffield Wednesday eindigde het avontuur met degradatie van het tweede naar het derde Engelse niveau. Zijn contract liep af waardoor hij een interessante speler werd. Een terugkeer naar Nederland sloot hij niet uit, maar uiteindelijk koos hij voor het geld in Turkije. Momenteel staat hij met zijn club 15e op de ranglijst. Het wordt nog een spannend seizoen want de nummers 17 tot en met 20 degraderen rechtstreeks. Het gat met de nummer 17 is slechts drie punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties