FC Twente Nieuws

Van der Kraan uit zorgen: "Er komen donkere wolken op de club af"

Van der Kraan uit zorgen: "Er komen donkere wolken op de club af"

Na het ontslag van Jan-Willem Brüggenwirth werd als snel gesproken over een tijdelijke terugkeer van Paul van der Kraan. Hij vertrok op 1 september definitief bij FC Twente, maar keert binnen drie maanden alweer terug op zijn post. Hij blijft aan tot uiterlijk komende zomer en verschaft FC Twente ruim de tijd in de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur die wel bij de club past.

Het nieuws dat Van der Kraan in wil springen kan rekenen op de goedkeuring van de supporters. Maar wat heeft de pensionado doen besluiten om weer aan het werk te gaan? "De voornaamste reden waarom ik er weer instap is, dat ik zag dat veel dingen die we in 2,5 jaar tijd met zorg hadden opgebouwd, aan het verdwijnen waren", zo vertelt hij in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

"In mijn ogen ging het niet de goede kant op en dat is zonde want we waren met z’n allen echt stappen aan het maken." Details hierover wil Van der Kraan niet noemen om Brüggenwirth niet te beschadigen. "De RvC is bij mij gekomen, omdat ik de dossiers ken, de club ken, de mensen, de supporters, weet wat er speelt en meteen aan de slag kan. Maar ik ben geen heilige, hè. Het is maar al te vaak gebleken dat een tweede periode lastiger is dan de eerste."

Van der Kraan laat weten dat hij nu eerst om tafel gaat met Jan Streuer, Martijn Hoogstoevenbeld, het managementteam en de ondernemingsraad. "Daarna gaan we aan de slag met de dossiers die er nog liggen en het strategisch plan, met daarin de jaarplannen, dat we onlangs hebben uitgebracht. Daarnaast hebben we op financieel gebied nog wat uitdagingen. We dachten dat we er vanaf waren, maar door corona komen er buiten onze schuld weer donkere wolken op de club af."

Door het aanstellen van van der Kraan heeft FC Twente nu ruim de tijd om nu wel een geschikte directeur aan te stellen. "Daarbij moet men heel secuur te werk gaan. Ik hoop dat er daarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis en kwaliteit die aanwezig is binnen de club", zo besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties