FC Twente Nieuws

Moet Jans vrezen voor zijn positie? "Van der Kraan niet heel enthousiast om met hem door te gaan"

Moet Jans vrezen voor zijn positie? "Van der Kraan niet heel enthousiast om met hem door te gaan"

Met de aanstelling van Van der Kraan kan FC Twente rustig op zoek naar de definitieve opvolger van Jan-Willem Brüggenwirth. Van der Kraan neemt tot uiterlijk komende zomer de honneurs waar als interim-directeur. Dit kan gevolgen hebben voor de positie van Ron Jans, zo laat Van Wissing weten aan tafel bij Voetbalpraat van ESPN.

"Het is interessant want Van der Kraan is niet anti-Jans, maar die is niet direct heel enthousiast om door te gaan met Jans. Ik denk niet dat het zeker is dat Jans volgend jaar trainer is van FC Twente." Perez vraagt de clubwatcher of het terecht zou zijn als Jans na dit seizoen zou moeten stoppen.

"Ik denk wel dat je serieus de vraag moet stellen of je een derde jaar aan wil gaan met Jans. Vorig jaar heeft hij het uitstekend gedaan in het begin. Met name met Cerny die toen de revelatie was. Maar de tweede seizoenshelft hebben ze maar twee wedstrijden gewonnen. En dit jaar… Het is niet slecht, maar het is ook niet dat we allemaal op de banken staan."

Presentator Vincent Schildkamp is niet zo onder de indruk van de selectie van FC Twente. Hij denkt dan ook niet dat plek zeven de juiste verhouding weergeeft en FC Twente dus eigenlijk boven haar kunnen presteert.

"Het zit allemaal heel dicht bij elkaar", zo vervolgt Perez. "FC Twente had ook dertiende kunnen staan, dat zou niet heel gek zijn geweest. En misschien eindigen ze daar ook wel en tegen die tijd is het misschien niet zo niet gek als je niet doorgaan met Jans. Maar Jans is nooit een trainer geweest waarbij spelers zich explosief ontwikkelden en veel beter werden. Ik vind Ron Jans niet zo'n goede trainer."

Van Wissing: "Vorig jaar was het geheel logisch want FC Twente had na Garcia behoefte aan een ervaren man. Hij is ook nog de meest ervaren trainer in de eredivisie. Het is ook maar net in welke fase je zit als club. En als je echt door wil moet je je afvragen of drie jaar Ron Jans niet teveel van het goede is."


[totalpoll id="178512"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties