FC Twente Nieuws

Jans gaat wisselingen doorvoeren in basiself: “Dat is ook niet erg"

Jans gaat wisselingen doorvoeren in basiself: “Dat is ook niet erg"

Na de overwinningen op FC Utrecht, Vitesse en AZ, wacht zondagmiddag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Zowel voor Michel Vlap als Ron Jans een terugkeer op bekend terrein. Vlap debuteerde er terwijl Jans er van medio 2010 tot media 2012 hoofdtrainer was. De oefenmeester blikt vooruit op de wedstrijd, maar kijkt eerst nog even terug op de puike prestaties tegen AZ.

“Terwijl AZ in de eerste helft de betere kansen kreeg, waren wij uiterst effectief. Na rust was ons spel beter en kregen we wat meer kleur op de wangen. We moeten nog stappen maken, zeker aan de bal, en die vooruitgang willen we graag boeken. De groep is gretig. We maken een goede periode door en dat willen we heel graag doortrekken. We hebben tegen Vitesse en AZ prima resultaten behaald, maar dat hebben we afgesloten. Nu wacht Heerenveen, opnieuw een sterke tegenstander.”

Dan over de komende tegenstander sc Heerenveen. Een lastige tegenstander die volgens Jans alleen te verslaan is met dezelfde instelling als tegen Vitesse en AZ. “Heerenveen heeft een goede ploeg met een aantal smaakmakers. Als we een resultaat willen behalen zondag, dan zal onze instelling met de juiste energie, strijd en passie weer de basis moeten zijn.”

Jans gaat wisselingen doorvoeren in basiself: “Dat is ook niet erg"

De verwachting is dat Jans niet met dezelfde elf gaat starten als tegen AZ. “Een aantal jongens zijn donderdag erg diep gegaan en we moeten goed kijken hoe iedereen er fysiek op staat. Het is de derde wedstrijd in een week tijd, dus ik denk dat we wel een paar wisselingen moeten doorvoeren." Wie er niet fit genoeg zijn laat Jans in het midden. Twee spelers die mogelijk in aanmerking komen zijn Daan Rots en Wout Brama.

“Dat is ook niet erg, we hebben donderdag kunnen zien dat ook de spelers die in het veld kwamen er meteen stonden en de juiste energie leverden. Dat hebben we nodig. Het is alleen maar goed om die concurrentie te hebben en keuzes te kunnen maken als trainer. Dit weekend zijn de stadions weer ‘helemaal open’ en het is extra mooi dat we weer worden gesteund door een vol uitvak, daar kijken we naar uit", zo besluit Jans op de clubwebsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties