FC Twente Nieuws

Ingreep Ten Hag leverde FC Twente vijf miljoen euro op

Ingreep Ten Hag leverde FC Twente vijf miljoen euro op

Marko Arnautovic is de afgelopen dagen ongewild het onderwerp van gesprek. De aanvaller van Oostenrijk kreeg van de UEFA een schorsing aan de broek nadat hij in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië zijn directe tegenstander zou hebben beledigd. Hierdoor mist hij vanavond het treffen met het Nederlands elftal.

Doordat de spits in de spotlights staat komen er bij diverse oud-collega's herinneringen bovendrijven. Eén van deze personen is Ajax-trainer Erik ten Hag die voorkwam dat de Oostenrijker in 2009 voor een prikkie de overstap zou gaan maken van FC Twente naar Feyenoord.

"Fred (Rutten, red.) was net vertrokken en in die tussenliggende fase lag het technisch beleid op mijn bordje. De leiding van de club was akkoord met Feyenoord voor een bedrag van 1.2 miljoen en dat vonden ze veel geld voor een reserve. Ik was het daar niet mee eens", zo herinnert Ten Hag zich in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

"Vervolgens kwam Steve McClaren en na zijn presentatie zat ik bij hem in de auto. ‘Is die jongen goed’, vroeg hij. Ik zei: hij is de beste. Waarop Steve antwoordde: dan gaat de deal niet door. Schoorvoetend moest de leiding terug naar Feyenoord. Een jaar later was zijn marktwaarde elf miljoen euro."

[google]

Dit bedrag kreeg FC Twente niet voor Arnautovic, maar door de actie van Ten Hag harkte de club wel vele miljoenen extra binnen. In de zomer van 2010 werd Arnautovic verkocht aan Werder Bremen. Die club betaalde destijds geen 1,2 miljoen, maar circa 6,5 miljoen euro voor de Oostenrijker. Een verschil van meer dan vijf miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties