FC Twente Nieuws

RKC-FC Twente: de meest opvallende feiten en cijfers

RKC-FC Twente: de meest opvallende feiten en cijfers

FC Twente neemt het op eerste Hemelvaartsdag op tegen RKC. De Tukkers maken nog een minimale kans op het behalen van de play-offs en zullen daarom zeker moeten winnen van de Waalwijkers. De geschiedenis leert echter dat winnen in Waalwijk geen uitgemaakte zaak is voor FC Twente, zo blijk uit een artikel van RTV Oost dat de meest opvallende feitjes en weetjes over RKC - FC Twente op een rij zette.

Vorig seizoen verloren de Tukkers namelijk met 3-0 van de ploeg van Fred Grim. In die wedstrijd kreeg Verdonk ook nog eens rood. Een paar maanden daarvoor speelde beide ploegen nog in de eerste divisie, ook toen ging het mis. Er werd destijds namelijk met 4-1 verloren van de ploeg uit Waalwijk.

De laatste zege van FC Twente in Waalwijk dateert van 28 oktober 2012, bijna acht jaar geleden dus. In dat jaar speelde Dusan Tadic nog voor de Tukkers. De Serviër, die momenteel aanvoerder is van Ajax, maakte op die dag de winnende en tevens enige goal.

Voor de meest krankzinnige uitvoering van RKC - FC Twente gaan we terug naar het seizoen 1990-1991. Nadat Numan, Zwijnenberg en Nielsen al voor rust hadden getekend voor een 0-3 voorsprong, leek de buit binnen voor de ploeg uit Enschede. Na de thee bleek niks minder waar: binnen twintig minuten wist RKC de 0-3 achterstand om te buigen in een 5-3 voorsprong, uiteindelijk eindige de wedstrijd in 6-6!

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties