FC Twente Nieuws

FC Twente en Heracles eisen upgrade op toekomstig talentencomplex

FC Twente en Heracles eisen upgrade op toekomstig talentencomplex

In Hengelo zullen FC Twente en Heracles hun talenten in de toekomst groot willen gaan brengen op Sportpark Veldwijk. De Twentse clubs willen het sportpark namelijk al thuisbasis voor hun academie. Dit kan alleen als er flink onderhoud zal plaatsvinden op het complex in Hengelo.

Eén van de vereiste zou een volledig gerenoveerd, dan wel nieuw hoofdgebouw bij het FBK-stadion zijn. Uit een schets zou blijken dat er ook plek zal zijn voor een nieuwe voetbalkantine. Daarnaast kan er een, aan twee kanten te gebruiken, tribune gaan komen op het sportcomplex. Dat complex zal ook gebruikt worden voor onder andere beachvolleybal, padel, handbal en atletiek.

"We zijn trots op wat we er nu hebben staan", vertelt sportwethouder Bruggink in de TC Tubantia. "Maar willen we het topsportwaardig maken, moet de accommodatie een fikse boost krijgen." En dat is precies waar zowel FC Twente als Heracles met smart op wacht.

[google]

De clubs willen exclusief gebruik kunnen maken van het hoofdgebouw op het complex. Paul van der Kraan geeft aan dat hij een duidelijke voorkeur voor nieuwbouw heeft. "Als wij volledig gebruik kunnen maken van een gebouw dat aan de eisen van topsport voldoet, is het geen probleem als er voorzieningen omheen liggen voor andere sporten", vertelt de algemeen-directeur van FC Twente in dezelfde krant.

Een boost voor het sportcomplex zou zo'n 8,5 miljoen euro gaan kosten. Bruggink hoopt dat de gemeente een 'bescheiden' krediet beschikbaar stelt om de plannen verder uit te werken. Dan zouden volgende zomer de bouwwerkzaamheden kunnen beginnen, die een jaar later klaar zouden kunnen zijn. Of dit alles allemaal zo snel gaat is echter nog maar de vraag. De raadsfracties zitten namelijk met vragen over bijvoorbeeld het 'exclusieve gebruik' van het hoofdgebouw en, uiteraard, de kosten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties