FC Twente Nieuws

Wormuth: "FC Twente heeft op papier de makkelijkste tegenstanders"

Wormuth: "FC Twente heeft op papier de makkelijkste tegenstanders"

FC Twente maakt nog een minimale kans op de play-offs voor Europees voetbal. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op een play-off plek vijf punten. De ploeg van Ron Jans neemt het dit seizoen nog op tegen RKC en ADO Den Haag.

Als FC Twente deze twee wedstrijden al wint, is het alsnog afhankelijk van de concurrenten SC Heerenveen, Fortuna Sittard, Sparta en Heracles. Volgens Heracles-trainer Frank Wormuth heeft FC Twente van al die ploegen de makkelijkste tegenstanders, zo laat hij weten in gesprek met Fardau Wagenaar van de TC Tubantia.

"Al is de kans dat zij het halen niet meer zo groot", voegt de Duitse oefenmeester daaraan toe. "Ze moeten dan beide duels winnen en de andere ploegen moeten dan punten laten liggen. Maar het kan wel." Heracles neemt het nog op tegen AZ en Feyenoord. "Wij zijn in die duels natuurlijk niet de favoriet. Ja, we kunnen winnen van die ploegen, dat kan altijd, maar de waarschijnlijkheid is niet zo groot. Feyenoord zit misschien niet in de beste fase, maar heeft wel individueel meer kwaliteit. AZ ook."

Ook Sparta speelt voor het sluiten van de markt nog twee lastige wedstrijden. De Rotterdammers nemen het achtereenvolgens op tegen FC Utrecht en SC Heerenveen. De Friezen spelen voor de wedstrijd tegen de ploeg van Henk Fräser nog tegen FC Emmen. Fortuna Sittard neemt het op haar beurt nog op tegen Vitesse en Willem II.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties