FC Twente Nieuws

Menig keert terug in de basis: "Queensy is bij ons een basisspeler"

Menig keert terug in de basis: "Queensy is bij ons een basisspeler"

FC Twente neemt het komende donderdag op tegen RKC. Waar de Waalwijkers nog bang zullen zijn voor degradatie, hebben de Tukkers zich natuurlijk al lang en breed veilig gespeeld. Eerder leek de ploeg van Ron Jans zelfs nog op weg naar de play-offs. Door een matige tweede seizoenshelft bedraagt de achterstand op plek acht, die recht geeft op deelname aan die play-offs, nu echter vijf punten.

Die achterstand liep FC Twente onder andere op in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, die met 3-0 verloren werd. Als gevolg hiervan werden Dumic, Narsingh, Roemeratoe en Menig voor het treffen met Heracles gepasseerd. Laatstgenoemde keert tegen RKC terug in het elftal. "Queensy is bij ons een basisspeler", vertelt Jans aan Ten Voorde van de TC Tubantia.

De oefenmeester passeerde Menig in de Twentse derby met de bedoeling om de buitenspeler te prikkelen. "Ik vond hem de laatste tijd niet goed spelen en ook niet meer giftig genoeg. Toen ik hem verteld had dat hij op de bank zou beginnen tegen Heracles bleef hij heel rustig, alsof hij het begreep. Op de training deed hij ook gewoon zijn ding, en was er niets van frustratie of irritatie zichtbaar. Daarom was ik ook heel benieuwd naar zijn reactie toen hij in het veld kwam."

Toen de snelle linksbuiten tegen Heracles inviel, was zichtbaar dat de actie van Jans invloed had gehad. Vlak nadat Menig het veld inkwam versierde hij namelijk een penalty, nadat hij de bal op prachtige wijze mee het strafschopgebied in had ingenomen. "Hij heeft natuurlijk niet zo lang meegedaan, maar hij was gretig en zat vol energie", besluit Jans.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties