FC Twente Nieuws

Complimenten voor 'aardig spelend' gelegenheidscentrum van FC Twente

Complimenten voor 'aardig spelend' gelegenheidscentrum van FC Twente

Afgelopen weekend nam FC Twente het in eigen huis op tegen Heracles Almelo. In de Twentse derby kon Ron Jans in de achterhoede niet beschikken over Pleguezuelo en Pierie. Daarnaast werd Dumic gepasseerd, waardoor de backs Oosterwolde en Ebuehi centraal achterin kwamen te staan.

De twee vielen Leon ten Voorde van de TC Tubantia positief op. "Een compliment voor de centrale verdedigers van FC Twente die geen centrale verdedigers zijn. Ebuehi en Oosterwolde vond ik heel aardig spelen. Volgens mij heb ik ze allebei een 6,5 gegeven", aldus Ten Voorde in de podcast Ballen verstand.

Jans kondigde na de wanprestatie tegen Fortuna Sittard aan dat hij de bezem door zijn elftal zou gaan halen. "De bezem ging er wel door. Hij kwam met een verassende opstelling, zo speelde Markelo rechtsback. Die is nog niet klaar voor dit niveau, maar die stelde hij toch op. Eigenlijk speelde FC Twente met vier vleugelverdedigers in de achterhoede."

Dat Oosterwolde het meer dan redelijk deed als centrale verdediger valt te verklaren. "Heracles zag deze zomer een centrale verdediger in Oosterwolde. Dat kan hij ook, dat heeft hij in de jeugd namelijk ook al gespeeld, maar in principe is hij de linkervleugelverdediger van FC Twente", besluit de clubwatcher van FC Twente.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties