FC Twente Nieuws

Danilo duikt op in uniek lijstje met zijn grote idool Ronaldo

Danilo duikt op in uniek lijstje met zijn grote idool Ronaldo

Danilo Pereira da Silva scoorde afgelopen weekend een schitterend doelpunt in de derby tegen Heracles Almelo. Hij ramde de bal vanaf rand zestien strak in de kruising en liet de Heracles-goalie kansloos. Het was zijn zestiende doelpunt van het seizoen en daarmee komt hij in een uniek rijtje.

De kleine aanvaller is nog maar de vierde Braziliaan die het presteerde om meer dan vijftien eredivisietreffers te maken in één seizoen. Alleen Romário, Ronaldo en Afonso Alves gingen hem voor. Stijgen op de lijst zit er dit seizoen helaas niet meer in, maar opduiken in een lijst met grote idool zal Danilo goed doen.

Speler Seizoen Goals
Romário (PSV) 1990/91 25
Ronaldo (PSV) 1994/95 30
Afonso Alves (SC Heerenveen) 2006/07 34
Danilo (FC Twente) 2020/21 16

In het verleden werd hij nog wel eens vergeleken met de oud-spits van onder andere PSV, FC Barcelona, Inter Milan en Real Madrid. "Als klein mannetje schoot ik de ballen er altijd zo makkelijk in, dat ze me op een gegeven moment Ronaldo gingen noemen", zo vertelde hij eerder dit seizoen aan Voetbal International.

[google]

"Hij was natuurlijk ook mijn grote idool, toen ik heel jong was heb ik zelfs zijn kapsel overgenomen, dat plukje haar aan de voorkant van een verder kaal hoofd, het zag er niet uit! Van jongs af aan wilde ik alleen maar voetballen, voetballen, voetballen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties