FC Twente Nieuws

Wormuth heeft geen spijt na inschakelen VAR: "Beslissing is terecht"

Wormuth heeft geen spijt na inschakelen VAR: "Beslissing is terecht"

Na de terecht gegeven strafschop leek FC Twente op weg naar de 1-1 in de Twentse derby. Het feest ging helaas niet door want scheidsrechter Lindhout besloot op advies van de VAR om de strafschop terug te draaien. Deze werd op haar beurt weer getipt door Wormuth.

De trainer van Heracles kreeg vanaf zijn bank te horen dat de bal niet stil lag bij de uittrap van Drommel. Wormuth gaf het door aan de vierde official die het op zijn beurt weer voorlegde aan de VAR.

"Dan moet ik dat doen. Ik heb van mijn assistent-trainer gehoord dat dat waar was. Dan moet je kijken", zo vertelde Wormuth na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN.

"Uiteindelijk hebben ze dat de VAR ook laten zien. Ik heb de situatie zelf nog niet gezien." Dat de VAR en Lindhout vervolgens een foutieve beslissing namen, daar kan Wormuth naar eigen zeggen niet zo heel veel mee. "Dat is mijn business niet. Ik heb alleen gekeken of het juist is of niet.'

[google]

Of hij zelf als voetballiefhebber achter de beslissing staat? "Natuurlijk. We kunnen discussiëren over iedere situatie. Soms is het 0,5cm buitenspel. Dat zijn de regels. Dat is dan eenmaal zo. De beslissing is geen penalty, dus dat is terecht", zo besluit de Duitse trainer in Almelose dienst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties