Danilo oogst lof: ''Daar is FC Twente heel erg afhankelijk van''

FC Twente won niet van Heracles Almelo, maar er werd tenminste gestreden voor een goed resultaat. Vooral in de tweede helft deden de Enschedeërs het goed.

De beginfase was duidelijk voor de rivaal, stelt Ten Voorde in TC Tubantia. ''Na het eerste schot op doel in de 23ste minuut van de actieve Van Leeuwen viel er iets af van het verkrampte elftal. Veel kansen leverde het aandringen in de tweede helft niet op, maar er zat tenminste weer leven in FC Twente. Meer kun je ook niet verwachten van dit elftal in de laatste duels van het seizoen.''

''FC Twente heeft ook geen speler als Rai Vloet, die met zijn traptechniek vanuit het niets de derby bijna besliste'', vervolgt de journalist. ''De thuisploeg had tot aan die 0-1 niets weggegeven, maar met een specialist bij de tegenstander moet je altijd alert blijven. De specifieke kwaliteit van Danilo is goals maken en daar is FC Twente wel heel erg afhankelijk van.''

Ook nu moest de Braziliaan er weer aan te pas komen om nog een punt uit het vuur te slepen. ''De enige speler die in de voorgaande vijf duels wist te scoren, deed dat nu vijf minuten voor tijd op prachtige wijze. De reactie van de doelpuntenmaker was veelzeggend: Danilo rende meteen naar het doel om de bal te pakken. FC Twente voelde dat er meer dan een punt in zat.''