FC Twente Nieuws

Scheidsrechtersbaas: "Dit kan niet, ik heb hier met ergernis naar gekeken"

Scheidsrechtersbaas: "Dit kan niet, ik heb hier met ergernis naar gekeken"

Er is afgelopen week weer veel commotie ontstaan over de VAR. Deze besloot tijdens de wedstrijd FC Twente - Heracles in te grijpen nadat de thuisploeg een penalty toegewezen kreeg. De VAR had gezien dat de bal niet stil lag bij de spelhervatting van Drommel kort voor het penaltymoment.

Allard Lindhout werd hierop aangesproken en besloot na overleg met de VAR de strafschop in te trekken. Achteraf bleek dat de VAR volgens de spelregels helemaal niet in had mogen grijpen. Dit had ook Lindhout moeten weten aangezien ook hij wekelijks als VAR fungeert.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond besprak het incident zondagavond bij ESPN en was duidelijk niet blij met wat er zich af heeft gespeeld in de Grolsch Veste. "Dit kan niet, dit soort fouten kunnen wij ons niet veroorloven", aldus een duidelijke Van Egmond.

"Ik heb hier met ergernis naar gekeken. De regel is duidelijk, je mag hier als VAR niet ingrijpen. En stel dat de scheidsrechter het zelf had gezien, dan het spel hervat moeten worden met een doeltrap voor FC Twente."

Lindhout twee keer in de fout

[google]

Opvallend is dat Lindhout een dag eerder ook al de fout in ging. Hij was aangesteld als VAR voor de wedstrijd Sparta - Vitesse. De bezoekers hadden volgens Van Egmond een strafschop moeten hebben, maar scheidsrechter Nijhuis zag dit over het hoofd. Lindhout bestudeerde de beelden, maar besloot toch niet in te grijpen. Van Egmond is duidelijk; "Dit was een strafschop.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties