FC Twente Nieuws

Jans ziet ondanks 'teamprestatie' minpunt: "Niet effectief genoeg"

Jans ziet ondanks 'teamprestatie' minpunt: "Niet effectief genoeg"

FC Twente nam het afgelopen zaterdag op tegen de rivaal uit Almelo: Heracles. Nadat de ploeg van Jans vorige week kansloos verloor van Fortuna Sittard, herstelden de Tukkers zich tegen de Heraclieden enigszins door met 1-1 gelijk te spelen in De Grolsch Veste. Heel veel schiet FC Twente echter niet op met dit punt.

Pas na 20 minuten leek FC Twente wakker te worden in de derby. In de rust werden vervolgens wijzigen doorgevoerd die ervoor zorgde dat FC Twente de tweede helft de betere ploeg was. "In de rust hebben het iets anders neergezet in de opbouw. Dat ging eigenlijk wel goed, maar met alleen opbouwen win je de wedstrijd niet. In de zestien moeten we soms meer doen wat Danilo deed bij de goal, want dat was een geweldige goal. Maar er zijn meer mogelijkheden en daar zijn we nog niet effectief genoeg", vertelt Jans in gesprek met RTV Oost.

Nadat de mannen van Jans 1-0 achter kwamen, werd er door de oefenmeester drie keer gewisseld. Menig, Narsingh en Staring zorgde voor nieuw elan. "Ja, dat klopt. We wilden eigenlijk nog meer wisselen, omdat zij met drie man achterin gingen spelen. We wilden Dumic brengen om een aanvallend signaal af te geven. Uiteindelijk was dit niet nodig, omdat er al aangevallen werd."

Is FC Twente na deze wedstrijd de morele winnaar? "Ten opzichte van Heracles zijn we dat denk ik niet. Zei hebben ook gezegd: 'FC Twente had verdiend om te winnen.' Ten opzichte van de wedstrijd tegen Fortuna zijn we wel de morele winnaar. Want dat was echt een wanprestatie en dit was een veel betere teamprestatie", besluit Jans.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties