Schuldbewuste Lindhout geeft uitleg: 'Net als de VAR had ik de regels niet paraat'

Schuldbewuste Lindhout geeft uitleg: 'Net als de VAR had ik de regels niet paraat'

08-05-2021 21:23
70

Allard Lindhout heeft erkend dat hij, samen met videoscheidsrechter Marc Nagtegaal, de fout in is gegaan bij de streekderby tussen FC Twente en Heracles Almelo (1-1). De Tukkers kregen een penalty, maar die werd ingetrokken toen bleek dat de bal een tijdje daarvoor niet stil lag bij een doeltrap.

In eerste instantie neemt de scheidsrechter het vooral zichzelf kwalijk dat de situatie ontstond. "De conclusie die ik moet trekken is dat het niet goed is gegaan", laat Lindhout weten bij ESPN. "Op het moment zelf loop ik met mijn rug weg bij de situatie en heb ik dus niet door dat de bal nog kan rollen en niet stil ligt. Die fout reken ik mezelf wel aan."

Wedden

Meer odds

VAR Nagtegaal gaat echter ook niet vrijuit. "Hij constateert dat de bal niet stil ligt en attendeert mij daarop, maar dat mag hij niet", legt Lindhout uit. "Ik heb hem daarin gevolgd en dat had ik niet moeten doen. Het is inderdaad zo dat hij daar niet op mag ingrijpen en zoals ik zei had ik hem dus niet moeten volgen. Ik had de regels daar niet paraat, net als hij. We balen ervan."

De penalty voor Twente, dat op dat moment met 1-0 achter stond, werd dus ingetrokken. Even later kwam de formatie van trainer Ron Jans alsnog op gelijke hoogte via Danilo en die 1-1 was ook meteen de eindstand.