Eerste elftal

Jans: "Dit is niet de VAR, dit is iemand die er zit en de regels niet goed kent"

Jans: "Dit is niet de VAR, dit is iemand die er zit en de regels niet goed kent"

Ron Jans is er zaterdag niet in geslaagd om met zijn ploeg te winnen van Heracles. Na 70 minuten kwam FC Twente op achterstand door een knappe kopbal van Knoester. Een kwartier later trok Danilo de stand nog prachtig gelijk, echter schieten de Tukkers weinig op met de 1-1 die daardoor als eindstand op het scorebord te zien was.

Jans geeft aan dat hij een overwinning voor zijn ploeg verdiend had gevonden. "Vorige week hebben we voor een wanprestatie gezorgd tegen Fortuna Sittard. Ik vind dat we ons deze wedstrijd wel gerevancheerd hebben. We hadden het verdiend om te winnen, maar het geluk ontbrak. Het zit met die bal op de binnenkant van de paal dan niet mee. Wel kun je zelf effectiever zijn in het strafschopgebied van de tegenstander", vertelt de oefenmeester in gesprek met Vincent Schildkamp van ESPN.

Na afloop ging het veel over de VAR van dienst: Marc Nagtegaal. Die greep namelijk in nadat scheidsrechter Allard Lindhout een penalty had gegeven aan FC Twente. De beslissing werd teruggedraaid omdat de bal eerder in de aanval bij de uittrap van Drommel in beweging was. "Dat is wel heel zuur en dat past wel bij het 2021 van FC Twente", zegt Jans.

[google]

Aan de zijlijn leek rondom het moment van alles te gebeuren met de trainers van beide ploegen. "Ik heb hier verder geen enkele invloed op. Ik heb heel goed contact met Wormuth, dat komt van twee kanten. Hij zei: 'Ik probeer het gewoon'. Die bal bewoog volgens mij nog, ik heb het niet gezien. Ik heb sterke vermoedens dat scheidsrechter Lindhout het ook niet gezien heeft."

"Er gebeurde ook nog wel wat voordat er een strafschop werd gegeven", gaat Jans verder. "We hebben zelf een heleboel dingen in de hand, maar dit niet. De VAR herstelt grote fouten, en dat gebeurd ook regelmatig, maar hier is de VAR helemaal niet voor bedoeld. Maar dit is niet de VAR, dit is iemand die er zit en de regels niet goed kent. Of misschien zal er wel weer een verhaal komen van: de scheidsrechter heeft geïnformeerd. Naja, het zit ons met VAR niet mee", besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties