Twentse derby onbeslist na dubieus VAR-moment

8 mei 2021, 18:34   Bijgewerkt: 8 mei 2021, 18:45

De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo eindigde zaterdagmiddag in de Grolsch Veste in 1-1 gelijkspel. De VAR nam een hoofdrol op zich nadat een penalty voor de thuisploeg niet doorging, omdat de bal bij een doeltrap van Joël Drommel niet stillag. Op dat moment leidde Heracles door een rake kopbal van Mats Knoester, maar Danilo maakte vijf minuten voor tijd alsnog gelijk.

FC Twente is na de winterstop geen schim meer van de frisse ploeg die het voor de winterstop was. Na vijftien wedstrijden stond de ploeg van Ron Jans op een knappe zesde plek. Vier maanden later zijn de Tukkers afgezakt naar de twaalfde plek en is de play-offs voor Europees voetbal haast een onmogelijke missie. Na de vernederende 3-0 nederlaag vorige week tegen Fortuna Sittard had Jans genoeg redenen om zijn opstelling voor de Twentse derby op meerdere plekken te wijzigen. Luciano Narsingh, Queensy Menig, Godfried Roemeratoe en Dario Dumic werden geslachtofferd voor Luka Ilic, Thijs van Leeuwen, Wout Brama en Jayden Oosterwolde.

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van de bezoekers toen Rai Vloet de zestien in dribbelde, maar zijn schot geblokt zag worden. De bal viel wel gunstig voor Delano Burgzorg, maar hij kwam niet lekker uit en schoot ook tegen een Twente-speler aan. Kort daarna kon rechtsback Noah Fadiga lekker uithalen, maar schoot rakelings naast. Heracles domineerde dus het balbezit en het doelgevaar in de beginfase van de wedstrijd.

Na een kwart wedstrijd konden we de eerste Enschedese doelpoging noteren. De negentienjarige Thijs van Leeuwen kwam vanaf links naar binnen, maar zijn rollertje leverde vrij weinig problemen op voor doelman Janis Blaswich. Het was dan wel geen grote kans voor Twente, maar het spelbeeld veranderde daardoor wel. Meteen daarna werd Twente drie keer in korte tijd gevaarlijk. Eerst kwam Jesse Bosch net te kort bij een voorzet van Danilo, waarna Zerrouki bijna scoorde maar zijn ploeggenoot Danilo raakte. Vervolgens gooide Twente opeens alle schroom van zich af en kwam akelig dichtbij de openingstreffer. Een knappe kopbal van Ilic uit een fijne voorzet van Van Leeuwen viel op de paal. Danilo leek in de rebound alsnog te scoren, maar Robin Pröpper kon de bal net van de lijn halen.

In de blessuretijd kwam Vloet nog heel dicht bij de winnende uit zijn vrije trap. Drommel wist de bal echter ternauwernood uit de bovenhoek te houden. Dankzij het 1-1 gelijke spel is het nu voor de zeventiende keer op rij dat FC Twente thuis niet weet te winnen in de Eredivisie. De laatste keer dat FC Twente een thuisduel won in de Eredivisie was op 31 oktober 2020 (5-1 tegen PEC Zwolle). Heracles blijft met het puntje zicht houden op de play-offs voor Europees voetbal.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Tyronne Ebuehi 6, Jayden Oosterwolde 6, Nathangelo Markelo 5,5, Gijs Smal 6; Ramiz Zerrouki 6,5, Wout Brama 5 (74. Casper Staring –), Jesse Bosch 5; Luka Ilic 6 (74. Luciano Narsingh –), Danilo 7 (90. Daan Rots –), Thijs van Leeuwen 6,5 (74. Queensy Menig –)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 6,5, Mats Knoester 6,5, Robin Pröpper 6,5, Noah Fadiga 6,5; Luca de la Torre 6,5 (85. Marco Rente –), Rai Vloet 6, Lucas Schoofs 6; Delano Burgzorg 6, Sinan Bakis 4 (61. Ahmed Kutucu 4,5), Kasper Lunding Jakobsen 5 (46. Ismail Azzaoui 5)

Man of the Match: Danilo

*spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen