FC Twente Nieuws

FC Twente komt na dubieuze VAR-beslissing niet verder dan een gelijkspel tegen Heracles

FC Twente en Heracles hebben allebei een punt overgehouden aan de tweede Twentse derby van het seizoen. Nadat de Heraclieden na 70 minuten op voorsprong kwamen, leek FC Twente de stand gelijk te kunnen trekken vanaf elf meter. De gegeven penalty werd echter teruggedraaid, omdat de bal eerder in de aanval nog had gerold bij de uittrap van Drommel. Later wist Danilo wel nog prachtig te tekenen voor 1-1, maar verder kwam FC Twente niet.

Voorafgaand aan het duel voerde Jans vier wijzigingen door ten opzichte van het met 3-0 verloren duel tegen Fortuna Sittard. Dumic, Menig, Narsingh en Roemeratoe werden vervangen door Ilic, Brama, Oosterwolde en Van Leeuwen. Zo trad FC Twente aan met vier backs in de achterhoede: Smal, Oosterwolde, Ebuehi en Markelo.

De eerste helft

Heracles was in een slordige en tamme openingsfase de betere ploeg. Dit leidde niet tot grote kansen voor de ploeg uit Almelo. Verder dan een aantal dreigende momenten en een afstandschot van rechtsback Fadiga kwamen de mannen van Wormuth niet in het eerste gedeelte van de eerste helft.

Na 25 minuten leek FC Twente pas wakker te worden. Onder aanvoering van Thijs van Leeuwen creëerde de Tukkers in een korte tijd een aantal kansen. Twee keer was Danilo dichtbij een doelpunt. Eerst wist de Braziliaan een poging van Zerrouki niet te promoveren tot een goal. Even later leek Danilo alsnog voor 1-0 te tekenen. Nadat Ilic de paal trof, kon de topscorer van de Tukkers namelijk voor een bijna leeg doel inkoppen. Pröpper was alleen net op tijd terug en voorkwam zo de 1-0. Beide ploegen kwamen in het eerste bedrijf vervolgens niet meer tot grote kansen. Zo was de ruststand 0-0.

De tweede helft

In het tweede bedrijf was de openingsfase wederom tam en slordig. Het enige verschil was dat FC Twente nu iets sterker was dan de rivaal uit Almelo. Maar ook FC Twente wist, net als Heracles in de beginfase van de eerste helft, in de openingsfase van de tweede helft niet tot kansen te komen.

Ondanks dat het spel zich in de tweede helft grotendeels op de helft van FC Twente afspeelde, kwam Heracles in de 70e minuut op voorsprong. Nadat Vloet vanaf de linkerkant een goede voorzet afleverde, wist Knoester zeer knap raak te koppen.

Tien minuten later leken de Tukkers de stand alweer gelijk te trekken. De bal ging namelijk volledig terecht op de stip, althans dat was in eerste instantie de gedachte. Nadat de VAR de situatie voorafgaand aan de penalty nog eens goed bekeek, zag de VAR dat de bal eerder in de aanval nog rolde bij de uittrap van Drommel. Hierdoor werd de penalty teruggedraaid. Danilo was al van plan om de bal vanaf de stip binnen te gaan schieten. Later bleek dus dat niet mogelijk omdat de beslissing teruggedraaid werd.

Dit hield echter niet in dat de Braziliaan niet alsnog op het scorebord kwam te staan. Vijf minuten na de teruggedraaide penalty knalde Danilo de bal namelijk prachtig in de kruising: 1-1. Heracles kwam via Vloet nog het meest dichtbij een overwinning. De topscorer van de Heraclieden plaatste een vrije trap in de kruising, maar daar wist Drommel de bal te keren. Zo werd het 1-1 in Enschede.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Oosterwolde, Smal, Zerrouki, Brama ('74 Staring), Bosch, Ilic ('74 Narsingh), Danilo ('90 Rots), Van Leeuwen ('74 Menig).