FC Twente Nieuws

"De regio is gezegend. De Twentse voetbalindustrie is een goudmijn"

"De regio is gezegend. De Twentse voetbalindustrie is een goudmijn"

Afgelopen week werd bekend dat voormalig FC Twente-aanvaller Youri Mulder toe is getreden tot de raad van commissarissen van Schalke '04. Een andere spits uit het verleden van FC Twente, Jan Vennegoor of Hesselink, maakte binnen PSV promotie en wordt een belangrijke schakel binnen de technische machine van de Eindhovenaren.

"Bij FC Twente zijn ze al een jaar of twee op zoek naar iemand met een voetbalachtergrond, die op de winkel kan passen", zo schrijft Ten Voorde vandaag in de TC Tubantia. "Geen idee of dat wat is voor Youri , maar je wordt niet zomaar gevraagd voor een raad van commissarissen van een club met meer dan 100.000 leden."

Dan hebben we ook nog Erik ten Hag. De Haaksbergenaar is al jaren de beste trainer van Nederland. Nico-Jan Hoogma is tegenwoordig de hoogste voetbalbaas van Nederland. Hij speelde jaren bij FC Twente en heeft nog altijd een warm gevoel bij de club waar hij jarenlang vaste waarde was centraal achterin.

"Twente doet er toe", concludeert Ten Voorde terecht. "Maar toen ze bij de FC een nieuwe directeur zochten, konden ze die niet in de buurt vinden. De head of scouting, zoals dat tegenwoordig heet, is bij FC Twente in handen van een freelancer uit Amsterdam - Patrick Busby - die ook nog eens werkzaam is voor een makelaarsbureau. Iets zegt me dat je dit als club niet moet willen."

[google]

"Met twee eredivisieclubs binnen een straal van 30 kilometer moet je als regio gezegend zijn. De Twentse voetbalindustrie is een goudmijn, je moet het alleen wel zonder verrekijker durven en kunnen zien", zo besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties