FC Twente Nieuws

Oosterwolde gepasseerd: "Zijn progressie is wel gestagneerd"

Oosterwolde gepasseerd: "Zijn progressie is wel gestagneerd"

Afgelopen zaterdag nam FC Twente het in de Overijsselse derby op tegen PEC Zwolle. Ron Jans hoopte voorafgaand met een aantal doorgevoerde wijzigingen een einde te maken aan een negatieve reeks. Dit alles zonder succes, in Zwolle gingen de Tukkers met 1-0 onderuit.

Toch pakte niet alle wijzigingen slecht uit. Zo speelde Gijs Smal, de vervanger van Jayden Oosterwolde, een prima wedstrijd. De oud-speler van Volendam werd zelfs opgenomen in het elftal van de week van Voetbal International. Dit zou kunnen betekenen dat Oosterwolde voorlopig even pas op de plaats zal moeten maken.

Leon ten Voorde van de TC Tubantia zag ook dat Smal de voorkeur kreeg boven Oosterwolde. "Oosterwolde kwam heel snel, hij deed het heel goed, maar zijn progressie is wel gestagneerd vind ik. Hij maakt nog steeds dezelfde fouten met de aannames en hij is nog heel onrustig", aldus Ten Voorde in de Ballen verstand-podcast.

"Ik denk dat zij (FC Twente, red.) denken: dit is een plek waar we wel concurrentiestrijd hebben", gaat de verslaggever verder. "Smal profileert zich en voor Oosterwolde is het ook wel goed dat hij eventjes naar de bank gaat. Dan blijft hij bij de les en weet hij dat het niet vanzelfsprekend is dat hij elke week speelt", besluit Ten Voorde.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties