FC Twente Nieuws

Cziommer genoot van vuurwerk supporters: "Ik houd van die rivaliteit"

Cziommer genoot van vuurwerk supporters: "Ik houd van die rivaliteit"

Simon Cziommer speelde in het verleden zowel voor FC Twente als voor Heracles. De middenvelder werd in 1994 overgenomen van FC Schüttorf 09 en maakte op 26 maart 2000 zijn debuut in het eerste van FC Twente. Via Schalke, nogmaals FC Twente, Roda JC, AZ, FC Utrecht, Red Bull Salzburg en Vitesse kwam hij in 2015 bij Heracles terecht. Hier sloot hij zijn carrière ook af.

Cziommer speelde nooit een derby in het rood van FC Twente, maar wel vier in het zwart wit van Heracles. Saillant detail is dat de Duitser al deze vier edities verloor van de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal.

De inmiddels 40-jarige Cziommer keek dan ook met extra interesse naar de Twentse derby die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Of hij heeft genoten van het spel? "Zeker! De verschillende speelstijlen werden goed duidelijk. En we hebben vier goals gezien, wat willen we nog meer?

Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel vuurwerk van beide supportersgroepen. Iets waar Cziommer van kan genieten. "Je zag het voor de wedstrijd met beelden van supportersgroepen die vuurwerk afstaken. Ik houd van die rivaliteit. Maar zonder publiek is het natuurlijk minder. Een derby zonder publiek is niet eens de helft waard.''

[google]

Dat er ook maar één Tukker aan de aftrap stond vond hij persoonlijk niet zo erg. "Laten we eerlijk zijn: de jeugdopleiding van beide clubs was de afgelopen jaren niet geweldig. Die is zelfs samengegaan. Maar herkenbaarheid? Wie maalde daarom toen FC Twente kampioen werd met jongens als Stoch, N'Kufo en Vitessenaar Theo Janssen?", zo besluit hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties