'Die aanblik deed me beseffen hoe pijnlijk het is voor FC Twente''

FC Twente speelt al maanden zonder publiek in De Grolsch Veste. Volgens Sander Schimmelpenninck worden de supporters enorm gemist.

"Een week geleden keek ik naar de wedstrijd van mijn cluppie FC Twente tegen Feyenoord, in het treurige decor van een lege Grolsch Veste", schrijft Schimmelpenninck in zijn column in de Volkskrant. "De aanblik van dertigduizend lege stoeltjes deed me niet alleen beseffen hoe pijnlijk corona moet zijn voor een volksclub als Twente, die het moet hebben van kaartverkoop en de indrukwekkende bierconsumptie van haar supporters, maar ook hoe corona ervoor zorgt dat mensen elkaar nóg minder tegenkomen."

Schimmelpenninck zou graag weer eens een thuiswedstrijd bezoeken. "Hoe weinig ik ook heb met mensenmassa's, het voetbal wordt gemist. De geur van gras, verschraald bier en broodjes beenham. De hoofdtribune vol kerels met een bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord, maar waar wel een paar honderd man werken, meestal iets met ict."

"En hun wederhelft, de typisch Twentse Militaryvrouw, met witte broek, paardrijlaarzen en bodywarmer", vervolgt hij. "Achter de goals en op de tweede ring de volkswijken van Enschede en Hengelo, aangevuld met afvaardigingen uit elke Twentse nederzetting, zichzelf kenbaar makend met aandoenlijke spandoeken - 'Neede Radicals'."

Volgens Schimmelpenninck komen al geledingen samen in De Grolsch Veste. "Nergens is het sociale contract zichtbaarder dan in een stadion. De minderheid van rijkelui hebben de mooiste plekken, gedoogd door de meerderheid in de andere vakken, omdat de sponsoren nu eenmaal de nieuwe spits hebben betaald."

De geboren Tukker meent dat een stadion van onschatbare waarde is. "Een gedeelde publieke ruimte is essentieel om het algemene belang te zien, en te leren hoe alles met elkaar verbonden is. Nóg een reden om niet te lang te wachten met het heropenen van onze samenleving."

Mijn Volkskrantcolumn: Hoe de coronacrisis de skyboxificatie van de samenleving verder versnelt. https://t.co/DSrpKk9TUC

— Sander Schimmelpenninck (@SanderSchimmelp) March 1, 2021

Foto: Screenshot De Wereld Draait Door

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand