FC Twente Nieuws

Arts Cerny tevreden: 'Hij is over een jaar weer de oude'

Arts Cerny tevreden: 'Hij is over een jaar weer de oude'

Vanaf dinsdag mogen jongeren tot 27 jaar weer in groepsverband trainen. Het is één van de versoepelingen die wordt doorgevoerd door de regering. FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny heeft echter nog wel een boodschap voor de sporters. Begin rustig en pas op voor (zware) blessures.

"Iedereen heeft zoveel zin om weer te beginnen, iedereen is zó gedreven omdat we weer mogen. Maar doe dat niet onbezonnen, laat je goed begeleiden om dit te voorkomen”, zo vertelt hij in gesprek met Frank Timmers van de TC Tubantia.

Cerny weet zelf als geen ander wat het is om tegen een zware knieblessure op te lopen. Bij Ajax scheurde hij zijn kruisband en eerder dit seizoen gebeurde hem dat nog eens, uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Het geluk is wel dat het niet twee keer dezelfde knie was.

Cerny is enkele weken gelden geopereerd en nu wacht hem een lang herstel. Zijn arts Roy Hoogeslag is tevreden over hoe de operatie is verlopen. De vraag hoe hoe de blessure is ontstaan is niet duidelijk. Vaak wordt verwezen naar kunstgras, maar dat is volgens Hoogeslag niet bewezen. "Soms is het gewoon pech, waarbij pech wil zeggen: we weten gewoon niet precies hoe het komt."

[google]

Hoogeslag verwacht dat Cerny over een jaar weer volledig fit is. Dit kan korter duren, maar bij een terugslag ook langer. Ondanks deze zware blessure wil FC Twente de Tsjech toch definitief overnemen van FC Utrecht waar hij nog een contract heeft tot medio 2022. Of de club uit de Domstad hieraan mee wil werken is nog niet duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties