FC Twente Nieuws

Samenvatting Heracles - FC Twente seizoen 2020-2021 (2-2)

Zaterdagavond stond de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente op het programma. Het was de eerste keer in bijna drie jaar tijd dat de derby weer werd gespeeld in Almelo. Die laatste keer won Heracles met 2-1, maar zaterdagavond kwam er geen winnaar. Beide ploegen speelden met 2-2 gelijk.

De derby kende een vliegende start want na dertien minuten was er al twee keer gescoord. De eerste goal kwam op naam van Heracles dat in de zesde minuut de score opende. Het ging gepaard met wat geluk want de corner waaruit het doelpunt viel was helemaal geen corner. Ook zag Pierie er zwak uit. Hij dook weg terwijl hij de bal tegen had gehouden als hij was blijven staan.

Zeven minuten later was het Menig die beide ploegen weer op gelijke hoogte zette. De rest van de eerste helft leverde weinig spektakel op waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

[google]

Tweede helft

Aan het begin van de tweede helft geen wijzigingen bij FC Twente en Heracles. Net als in de eerste helft was het opnieuw snel raak. Na drie minuten spelen was het opnieuw Heracles dat op voorsprong kwam en opnieuw was er een negatieve hoofdrol voor Pierie. De centrale verdediger verdedigde zwak en speelde de bal in de voeten van zijn tegenstander. Die haalde uit en verschalkte Drommel. Ook nu kon Heracles wederom niet lang genieten van de voorsprong. Twee minuten na de 2-1 was het Danilo die op aangeven van Narsingh op fraaie wijze de 2-2 achter de doelman van Heracles werkte.

Net als in de eerste helft werd het spel na de twee treffers een stuk minder van beide kanten. De eerste grote kans kwam in de 73e minuut op naam van Heracles. Pierie werd eruit gelopen door Burgzorg, maar de aanvaller werkte de bal in het zijnet.

In de 79e minuut de eerste wissel bij FC Twente. Het was Rots die de plek innam van Narsingh die de wedstrijd eindigde met één assist op zijn naam. Het veranderde niets aan de stand want de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.