FC Twente Nieuws

Danilo riep spelersgroep tevergeefs bijeen: "Dit is emotie"

Danilo riep spelersgroep tevergeefs bijeen: "Dit is emotie"

De wedstrijd tussen Heracles en FC Twente werd in de diverse media flink opgedikt, maar eindigde zaterdag toch wel teleurstellend. Er vielen wel vier doelpunten verdeeld over beide ploegen. Twee daarvan waren wonderschoon, eentje van Heraclied Vloet en van FC Twente-spits Danilo.

De Braziliaan gaf na afloop van de wedstrijd aan boos te zijn. Hij wist dat de belangen groot waren en sprak de spelersgroep voorafgaand aan de derby aan.

"Ik heb de spelers vooraf bij elkaar geroepen en gezegd, dit is een derby, dit is de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de fans, dit is emotie”, zo vertelt Danilo in gesprek met Wagenaar van de TC Tubantia.

"Zonder publiek lijkt elke wedstrijd een vriendschappelijke, dus je moet de druk en het vuur in jezelf en in elkaar opwekken.” Helaas werkten de woorden niet door want de ploeg kwam twee keer niet goed uit de kleedkamer. Alle spelers waren het er na afloop over eens dat het geen echte derby was.

[google]

Op zaterdag 8 mei staat de tweede Twentse derby op het programma. De kans is aanwezig dat er dan wel weer een deel van de supporters plaats mag nemen op de tribunes. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is afhankelijk van de coronabesmettingen en de uitslagen van de Fieldlabs. De twee wedstrijden die afgelopen weken werden gespeeld met 1.500 supporters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties