FC Twente Nieuws

Jans corrigeert zichzelf: "Dat vind ik eigenlijk een flauw excuus"

Jans corrigeert zichzelf: "Dat vind ik eigenlijk een flauw excuus"

Ron Jans was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld over de prestatie van zijn team. FC Twente maakte twee keer een achterstand goed, maar wist verder weinig tot geen gevaar te stichten in de vijandelijke zestien.

"Het was geen wedstrijd die voldeed aan mijn verwachtingen", zo vertelde hij na afloop in gesprek met ESPN. "Niet qua entourage want een derby zonder publiek is geen derby. Ik denk dat de uitslag de verhoudingen wel redelijk weergeeft. We hebben aan de bal te weinig geboden om recht te hebben op een overwinning. Ik vond het geen mooie voetbalwedstrijd. Beide ploegen hebben hard gewerkt, maar we hebben elkaar meer geneutraliseerd dan echt wat gecreëerd."

"De passing moest sneller, balletjes achter de man, dan wilden ze de bal in de voet en gaven ze 'm diep, al dat soort situaties… Dan denk je: dit kan leuk worden. Maar dan was de pass gewoon niet goed. En dat was het eigenlijk wel."

[google]

Had het wellicht te maken met de druk die komt kijken bij een derby? "Volgens mij is het de druk absoluut niet. En wat het wel is? Ik ben vier jaar trainer van PEC Zwolle geweest. Als je elke dag traint op kunstgras dan voel je je er toch iets prettiger op dan dat je dat af en toe doet. Het kunstgras waar wij op trainen is een heel ander kunstgras dan deze. Maar dat vind ik eigenlijk een flauw excuus", zo corrigeert hij zichzelf.

Toch is er één positief punt die Jans uit wil lichten. "Op trainingen zie ik zoveel goede goals vanaf de afstand waar Danilo hem vandaag inschoot. Het is wel lekker dat hij weer in z'n ritme komt. Vorige week een goal en deze week een goal. Dat past ook bij hem. Menig weer een goal en Luciano heeft er weer een assist bij. Maar het voetbal was niet wonderschoon vandaag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties