FC Twente Nieuws

Meest stille Twentse Derby ooit: "Het derbygevoel is er natuurlijk niet"

Meest stille Twentse Derby ooit: "Het derbygevoel is er natuurlijk niet"

Vanavond om 21:00 uur zal de meest stille derby uit de clubgeschiedenis plaatsvinden in het stadion van Heracles Almelo. Supporters zijn helaas nog altijd niet welkom, maar de clubwatchers Wagenaar en Ten Voorde zullen wel aanwezig zijn. Toch zal de spanning, zeker bij Wagenaar, minimaal zijn.

"Die filmpjes van Frank (Wormuth, red.), hartstikke leuk, maar vanavond speel je gewoon in een leeg stadion. Het opgepor van Ron Jans was allemaal hartstikke leuk, maar je speelt vanavond in een leeg stadion. Dus het derbygevoel is er natuurlijk niet", aldus de clubwatcher van Heracles op de TC Tubantia.

"Misschien dat er wat vuurwerk wordt afgestoken als er wat Twente-supporters samenkomen bij het stadion", vervolgt Wagenaar. Ten Voorde: "Ik denk dat als Heracles wint, we om 23:00 uur een vuurwerkshow krijgen." Wagenaar: "Dat zou leuk zijn als er iets gebeurt ofzo, maar voor de rest kun je opporren wat je wil, maar als je daar straks zit is het helemaal stil. Niemand schreeuwt, niemand maakt geluid en de beste wint.

Ten Voorde: "Dat is in heel veel sporten wel zo, maar het aantrekkelijke aan voetbal is dat het niet altijd zo is. De score staat sinds Heracles weer terug is in de eredivisie op 6-4. Zes overwinningen voor FC Twente en vier voor Heracles." Naast de eer zijn beide clubs ook nog in de race voor een ticket voor de Europese playoffs. Er wordt dus wel degelijk ergens om gespeeld, maar helaas zonder de rivaliserende supportersgroepen.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties