FC Twente Nieuws

Oosterwolde ziet Twentse Derby niet als speciale wedstrijd

Oosterwolde ziet Twentse Derby niet als speciale wedstrijd

Jayden Oosterwolde zal vanavond weer starten als de linksback van FC Twente. De verdediger koos aan het begin van het seizoen voor FC Twente terwijl ook Heracles aan hem liep te trekken. Oosterwolde, die al jarenlang speelde in de jeugdopleiding van FC Twente, zag meer in het verhaal van de Enschedese club en tekende een meerjarig contract.

Vanavond staat hij voor het eerst tegenover de club uit Almelo in de Twentse Derby en blikt hij kort terug op de periode waarbij hij kon kiezen tussen beide clubs en waarom het derbygevoel bij hem toch niet echt leeft.

"Ik zag bij FC Twente meer perspectief. Tijdens het gesprek gaf Heracles aan mij op de eerste plaats als een centrumverdediger te beschouwen. FC Twente ziet mij als linksback. Op die positie zie ik voor mezelf de meeste mogelijkheden weggelegd. Ik ben een speler die snel is, eroverheen gaat, assists geeft. Daar ligt mijn kracht", aldus de back in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Wat ook een grote rol speelde was het feit dat Oosterwolde al tien jaar speelde voor FC Twente. "Bij FC Twente heb ik een gevoel. En dat geldt voor bijna alle jongens van mijn generatie. Die zijn allemaal bij FC Twente opgegroeid. Ik heb altijd gedacht dat ik het eerste elftal zou halen en ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik de juiste beslissing heb genomen."

[google]

Ondanks het feit dat hij al tien jaar voor FC Twente speelt leeft de derby niet echt bij Oosterwolde. "Ik kom uit Zwolle en dan kijk je misschien toch wat anders tegen de derby aan. Voor Jesse (Bosch, red.) ligt dat anders. Hij komt uit De Lutte en voor hem is het wel een bijzondere wedstrijd. Ik zie het als een hele belangrijke wedstrijd, maar niet als een speciale. Omdat je nu door corona geen supporters spreekt krijg je van de buitenwacht ook weinig mee", zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties