FC Twente Nieuws

Heracles grijpt constant mis: "De verhouding is nu wat doorgeslagen"

Heracles grijpt constant mis: "De verhouding is nu wat doorgeslagen"

Heracles benaderde Jayden Oosterwolde afgelopen zomer met de vraag om de overstap te maken van de Academie naar de Almeloërs. Toen FC Twente hier lucht van kreeg, kreeg Oosterwolde ook een belletje van Jan Streuer. Heracles zag in Oosterwolde een linker centrale verdediger terwijl FC Twente een linksback in hem zag. Uiteindelijk koos de snelle verdediger voor het plan van FC Twente.

"Oosterwolde springt het meest in het oog als speler. We wilden hem graag en hebben met hem gesproken, maar het is voor het sentiment niet verkeerd dat hij voor Twente koos", zo vertelt Heracles technisch directeur Tim Gilissen in gesprek met Wagenaar van de TC Tubantia.

"Zo kon niet de eerste negatieve reflex ontstaan rondom de samenwerking, omdat de speler die het meest in het oog springt in Almelo zou spelen. We hadden hem graag gewild, maar dit is een onderdeel van de afspraken.”

Het bleef niet bij Oosterwolde alleen want inmiddels hebben ook Mees Hilgers, Casper Staring, Thijs van Leeuwen, Max Bruns en Daan Rots definitief de overstap gemaakt naar FC Twente. Slechts één speler tekende bij Heracles en dat was Rohat Agca die op fietsafstand woont van het stadion van Heracles.

"De verhouding is nu wat doorgeslagen, maar daar zijn redenen voor", vervolgt Gilissen het gesprek. "De spelers zijn jaren opgeleid onder de vlag van FC Twente, ze trainen op het complex van FC Twente. Dat ze dan meer gevoel hebben bij de club, dat lijkt me logisch."

[google]

"In de voorbereiding heeft Twente een beroep gedaan op de jeugdspelers, daar werd ook een brug geslagen. Daar komt nog bij dat in de tweede coronagolf, toen de onder 21 niet meer samen mocht trainen, spelers onder wie Daan Rots en Max Bruns mee trainden bij het eerste en mochten blijven. Daar is niets mis mee."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties