FC Twente Nieuws

Jans probeert spelers te prikkelen met derby-knipselkrant

Jans probeert spelers te prikkelen met derby-knipselkrant

Zaterdagavond 27 februari is het eindelijk tijd voor de eerste Twentse derby van het eredivisieseizoen. Tevens is deze editie de eerste voor Jans als trainer van één van beide ploegen. De oefenmeester prikkelde zijn spelers ondanks dat met historie over de derby.

Jans hing deze week namelijk oude krantenartikelen in het spelershome op. Al deze knipsels betroffen informatie over eerder gespeelde derby's. Als trainer maakte Jans de Overijsselse derby tussen PEC Zwolle en Go Ahead al mee. Het is de trainer duidelijk geworden dat die wedstrijd meer leeft dan dat de Twentse derby doet.

"Het moet nog een beetje loskomen", begint Jans in de TC Tubantia. "De pittige uitspraken over en weer ontbreken nog, maar ik heb geprobeerd om de derby te promoten. Want daar moet je van genieten en je moet er opkletsen."

[google]

Jans is onder de indruk van de ploeg van zijn collega Wormuth. Vooral de performance van de Heraclieden tegen Ajax staat hem nog helder voor de geest. "Toen heb ik in de eerste helft echt van ze genoten. Vorige week tegen RKC was het niet goed. Ik vind het reuze knap hoe de ploeg zich na de winterstop heeft hersteld. Heracles heeft een elftal waarin de spelers heel goed weten wat hun taken zijn. En een trainer waar ik heel respect voor heb. Frank Wormuth heeft echt iets heeft toegevoegd aan het Nederlandse voetbal en aan Heracles. Hij maakt een goede indruk."

Er valt volgens de trainer van de Tukkers dan ook geen duidelijke favoriet aan te wijzen. "Het is fifty-fifty. Ik vind dat wij weer aan de beterende hand zijn. We creëren kansen en maken weer goals. De sfeer is ontzettend goed", besluit de trainer in gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties