FC Twente Nieuws

Oosterwolde onder de indruk: "Daar moest ik me echt goed op focussen"

Oosterwolde onder de indruk: "Daar moest ik me echt goed op focussen"

FC Twente is onder Ron Jans bezig aan een erg sterk seizoen. De Tukkers bevinden zich na 23 wedstrijden op een knappe achtste plek. Eén van de revelaties van het seizoen is Jayden Oosterwolde, de linksback doormaakt een goede ontwikkeling op de linksbackpositie.

Het is voor Oosterwolde pas het eerste jaar dat hij volledig met het eerste wordt meegenomen. Toch heeft de linksback mits hij fit is een basisplaats. "Tuurlijk is dat niet normaal. Ik heb het nu wel echt beseft dat het echt heel snel is gegaan. Je moet gewoon goed je best blijven doen en dan komen er wel dingen op je pad", aldus Oosterwolde op het YouTube kanaal van FC Twente.

Tijdens die vele wedstrijden waar hij in de basis begon heeft Oosterwolde dan ook al wat goede tegenstanders tegenover zich gehad. De linksback pikt de beste tegenstander er na even nadenken uit. "Ik denk Anthony, omdat hij zo snel kan bewegen en draaien. Ik heb liever gewoon een snelle speler die buitenom rent. Hij kan zo snel draaien en heeft een goede actie. Daar moest ik me echt goed op focussen, voor die wedstrijd heb ik ook beelden gekeken van hoe hij speelt. Dat is wel de lastigste geweest."

[google]

Eén van de sterke punten van de jonge linksback is zijn snelheid. "Ik denk dat dat gewoon aanleg is, ik heb gewoon een goed lichaam om hard te rennen. Ik heb vroeger veel looptraining gehad, dat heeft wel echt geholpen voor mijn snelheid. Mijn topsnelheid ligt hier bij Twente op 36,65 km/u. Volgens mij was dat toen ik inviel tegen AZ", besluit Oosterwolde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties