FC Twente Nieuws

Van der Kraan: "Het is wat mij betreft legitiem om door te blijven voetballen"

Van der Kraan: "Het is wat mij betreft legitiem om door te blijven voetballen"

De kans dat er dit seizoen nog gevoetbald gaat worden in volle stadions is nihil. De conronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt en vanaf zaterdag wordt er zelfs een avondklok ingevoerd. De maatregelen worden ingezet om een derde golf te voorkomen. Het betaalde voetbal gaat wel door en dat is ook het enige lichtpuntje op dit moment.

"Alvorens Nederland coronavrij is, dienen we ons nog een tijd aan de coronamaatregelen te houden. Sterker nog, het kabinet gaat de coronamaatregelen tot 8 februari aanscherpen. Er komt een avondklok en er gelden strengere regels rond reizen en visite ontvangen. De avondklok gaat zaterdag in", zo schrijft Paul van der Kraan vandaag op de clubwebsite.

"De contactmomenten, vooral tussen jongeren, moeten verder worden teruggebracht en de Britse variant van het coronavirus is volgens premier Rutte letterlijk levensgevaarlijk. Versoepelingen zijn weer mogelijk als ‘de meest kwetsbare mensen’ zijn gevaccineerd. Dit betekent dat we moeten volhouden en dat is niet even gemakkelijk."

"We zijn blij dat we ook ondanks deze nieuwe maatregelen mogen blijven voetballen", vervolgt Van der Kraan. "Dat koesteren we. Ik snap best dat sommigen moeite hebben dat er wel ‘gewoon’ gevoetbald wordt, terwijl cafés, restaurants, musea en theaters al maanden op slot zitten. Voetbal op tv is echter een van de weinige overgebleven beetjes vertier om de lockdown door te komen."

[google]

"Naast de spelers en de technische staf is er slechts een beperkt aantal mensen aanwezig in het stadion: EHBO’ers, beveiligers, de mensen die de tv-uitzending mogelijk maken en – in afgeslankte vorm - de pers. Daarnaast is een beperkt aantal medewerkers van de thuisclub aanwezig. Het aantal bewegingen (van en naar het stadion) is echt beperkt. Het is wat mij betreft dus legitiem om door te blijven voetballen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties