FC Twente Nieuws

Danilo moet vrezen na verontrustende berichten uit Japan

Danilo moet vrezen na verontrustende berichten uit Japan

Danilo Pereira da Silva kende een prima eerste seizoenhelft bij FC Twente. Hij eindigde het eerste deel als top scorer van de eredivisie en kreeg zelfs een oproep van de bondscoach van het Olympisch Elftal. Op 14 november mocht hij debuteren tijdens een Olympisch voortoernooi in Egypte. Danilo speelde slechts drie minuten, maar de vreugde was er niet minder om.

De Olympische spelen werden verplaatst van 2020 naar 2021 in verband met het coronavirus. Als Danilo de vorm door zou zetten, zou hij één van de kans hebbers zijn om de droom van deelname aan de Olympische spelen waar te maken. Echter komen er vandaag verontrustende berichten uit Japan dat de zomerspelen van 2021 zou willen annuleren.

"De Japanse regering heeft achter gesloten deuren de conclusie getrokken dat de Olympische Spelen in Tokio vanwege het coronavirus afgelast moeten worden", aldus een anoniem lid van de Japanse regeringscoalitie tegen de Britse krant The Times.

"De Olympische Spelen in Tokio zijn gedoemd", vervolgt de bron. "Het doel is nu een manier te vinden om de afgelasting zonder gezichtsverlies aan te kondigen en de mogelijkheid open te laten dat Tokio op een later tijdstip alsnog als gastheer kan optreden. Niemand wil de eerste zijn die dat zegt, maar de consensus is dat het te moeilijk is. Persoonlijk denk ik niet dat het gaat gebeuren."

[google]

Het nieuws wordt ontkend door Japan dat sinds het nieuwe jaar kampt met een flinke piek aan nieuwe coronabesmettingen. "Er is geen waarheid in het bericht over de mogelijke afgelasting van de Olympische Spelen”, aldus een woordvoerder van de Japanse regering.

De Olympische zomerspelen staan dit jaar gepland van 23 juli tot en met 8 augustus. Onderzoek wees uit dat de inwoners van Japan totaal niet zitten te wachten op het toernooi tijdens de coronapandemie. Maar liefst 80 procent is tegen het doorgaan van de Olympische spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties