FC Twente Nieuws

"De dingen die FC Twente me beloofde werden niet nagekomen"

"De dingen die FC Twente me beloofde werden niet nagekomen"

In januari 2008 werd Bjarni Vidarsson op huurbasis aangetrokken door FC Twente. De destijds 20-jarige middenvelder kwam over van het Engelse Everton FC. Terugkijkend op zijn inmiddels beëindigde carrière heeft hij spijt dat hij destijds koos voor de overstap naar FC Twente.

Hij kon ook naar het Schotse Motherwell FC, maar koos mede voor FC Twente omdat zijn oudere broer Arnar Vidarsson ook onder contract stond bij de Enschedese club. "De trainer en het bestuur hadden een plan en dat zag er prima uit", aldus Bjarni die vlak na zijn komt bij FC Twente zwaar geblesseerd raakte.

Hij was nog maar twee maand in Nederland toen hij een blessure opliep aan zijn kruisband. Ondanks deze zware blessure besloot FC Twente de optie in zijn huurcontract wel te lichten. "Maar de dingen die me werden beloofd werden niet nagekomen."

"Het was een verkeerde keuze om niet in Groot Brittannië te blijven want het Nederlandse voetbal is totaal anders. Het was echt een hele grote fout om Everton te verlaten. Ik dacht toen dat de overstap naar Nederland een goede zou zijn, maar dat bleek niet het geval."

[google]

Twee keer zat hij bij de wedstrijdselectie, maar Bjarni maakte nooit zijn debuut in het eerste van FC Twente. Een jaar na zijn overstap naar FC Twente vertrok hij via de achterdeur naar het Belgische KSV Roeselare. Nadien speelde hij achtereenvolgens voor KV Mechelen, het Deense Silkeborg IF en Hafnarfjördur uit IJsland. Hier sloot hij in 2018 zijn profcarrière af.

Zijn broer Arnar debuteerde wel in het shirt van FC Twente, maar het bleef bij slechts elf optredens in de eredivisie. Na een huurperiode bij De Graafschap vertrok Arnar in 2008 naar Cercle Brugge waar hij in 2014 zijn carrière beëindigde. Afgelopen december wed hij aangesteld als bondscoach van IJsland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties