FC Twente Nieuws

Interlandperiodes tijdelijk staken? "Gezondheid van de spelers is het belangrijkste"

Interlandperiodes tijdelijk staken? "Gezondheid van de spelers is het belangrijkste"

Over twee weken staat er weer een interlandbreak op het programma. Op dat moment vliegen spelers de hele wereld rond om aan te sluiten bij de nationale selecties. PSV-trainer Roger Schmid opende vorige week al de discussie om de interlands voorlopig te schrappen. Dit om coronabesmettingen tegen te gaan.

"We doen alles om ze te voorkomen. Als de situatie zich zo voortzet en de scenario's zich blijven verslechteren, geeft het geen pas om interlands te spelen en slaat die periode eigenlijk nergens op. Natuurlijk zijn de interlands belangrijk voor alle landen en dat belang zie ik ook, maar de gezondheid van de spelers is nu wel het belangrijkste", aldus de Duitse oefenmeester in het Eindhovens Dagblad.

Pierre van Hooijdonk is het wel eens met Schmid. Hij ziet een duidelijk verband tussen de interlands en de corona uitbraken bij AZ en PSV. "Ik denk dat er een aardig verband is tussen de uitbraak van Jong Oranje en de link naar PSV en AZ. Dan kan je wel in een bubbel gaan zitten, maar over een aantal weken heb je weer drie interlands staan, vliegt iedereen uit en heb je dezelfde rommel weer."

[google]

Door de goede start in de competitie heeft ook FC Twente te maken met deze situatie. Roemeratoe zit in de voorselectie van Jong Oranje, Cerny in de voorselectie van Tsjechië, Ebuehi maakte recentelijk zijn rentree bij Nigeria en ook Selahi is normaliter een vaste waarde in de selectie van Albanië. Laatstgenoemde besloot, na een gesprek met de club, om de afgelopen interlandperiode niet uit te vliegen en in Enschede te blijven.

Tot dusver zijn er nog maar twee clubs in de eredivisie waar geen spelers positief zijn getest op het coronavirus, FC Twente en sc Heerenveen. Inmiddels is duidelijk dat het coronavirus ook keihard toe kan slaan bij topfitte spelers. Elton Kabangu van Willem II belandde zelfs op de intensive care terwijl andere spelers aangeven moeite te hebben om hun conditie weer op peil te krijgen. Om de spelers zoveel mogelijk in de zogenaamde bubbel te houden gaan nu stemmen op om de interlandperiodes voorlopig te schrappen. Een goed idee of juist totaal niet?


[totalpoll id="159690"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties