FC Twente Nieuws

Scorende Staring blikt met gemengde gevoelens terug op debuut

FC Twente heeft zich dinsdagavond niet weten te herstellen van de nederlaag in de competitie tegen FC Utrecht. De ploeg van Ron Jans verloor voor de tweede keer op rij, deze keer van eerste divisionist De Graafschap. De Superboeren wonnen met 3-1 waar van de basis (2-0, red.) werd gelegd in de eerste helft.

Naast de nederlaag zag Jans ook zijn centrale verdediger Dario Dumic uitvallen. Hij greep in de eerste helft naar zijn hamstring en zal naar verwachting voorlopig niet inzetbaar zijn. Een positief gevolg was dat Staring mocht debuteren en zijn eerste optreden opluisterde met een doelpunt.

Staring is één van de vier jeugdspelers van de FC Twente / Heracles Academie die onder Ron Jans een contract verdiende tot 2023 met een optie voor nog een seizoen. Hij viel goed in en verstopte zich niet. Integendeel want het zette de aanval waaruit hij in de tweede helft scoorde zelf op.

[google]

Staring dribbelde in en bereikte bijna de zestien. Hij gaf de bal af aan Cerny die de bal op zijn beurt doorspeelde naar de mee opgekomen Ebuehi. Hij gaf de bal voor op Staring die opdook bij de eerste paal en de bal in het doel frommelde. Na afloop keek Staring met gemengde gevoelens terug op zijn debuut en zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

"Een mooie goal, maar uiteindelijk was het niet genoeg", zegt Staring voor de camera van FOX Sports. "Ik kreeg de opdracht van de trainer om in te dribbelen en de vrije man te zoeken. Ze lieten me doorlopen en toen kon ik hem binnenlopen. Ik ben van origine ook een middenvelder, maar heb ook al veel achterin gestaan. Ik speel het liefst middenveld, maar als het achterin nodig is de ik dat ook graag."