FC Twente Nieuws

Dramatische eerste helft nekt FC Twente, bekeravontuur alweer voorbij

Dramatische eerste helft nekt FC Twente, bekeravontuur alweer voorbij

Voor FC Twente stond dinsdagavond de eerste ronde van de KNVB beker op het programma. In de eigen Grolsch Veste kruisten de Tukkers de degens met de De Graafschap. FC Twente begon met vijf wijzigingen in de basiself, een keuze van Jans die dramatisch uitpakte.

Joel Drommel en Jesse Bosch waren niet aanwezig vanwege pijntjes. Ze werden vervangen door Jeffrey de Lange en Lindin Selahi. Voor De lange betekende het zijn debuut voor FC Twente. Brama, Cerny en Oosterwolde mochten plaatsnemen op de bank en vervangen door Zerrouki, Lamprou en Smal.

FC Twente zal met weinig plezier terugkijken op de eerste helft. De ploeg moest het spel maken, maar had hier de grootste moeite mee. De Graafschap probeerde het vanuit de omschakeling en met succes. Na het verprutsen van twee grote kansen was het de derde keer wel raak. Het was uitgerekend voormalig FC Twente-aanvaller Mo Hamdaoui die de score opende. Hij kreeg van Pleguezuelo alle ruimte om van buiten de zestien uit te halen en passeerde debutant De Lange in de korte hoek.

Net op het moment FC Twente dacht wat beter in de wedstrijd te komen, en na het missen van een honderd procent kans van Lamprou, was het De Graafschap die een tweede tik uitdeelde. Hierbij kreeg het hulp van Gijs Smal die zijn te korte bal onderschept zag worden. Het was Konings die De Lange kansloos liet. Alsof het nog niet genoeg was moest Jans ook nog noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen. Het was Dumic die niet verder kon vanwege een hamstringblessure. Hij wed vervangen door Casper Staring die hiermee zijn debuut maakt.

[google]

Tweede helft

Jans bedacht zich in de rust geen moment en besloot direct de volgende drie wissels toe te passen. Het waren Brama, Cerny en Dervisoglu die Roemeratoe, Menig en Selahi vervingen. Hiermee hield hij nog één wissel over voor de rest van de wedstrijd.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van FC Twente, maar Dervisoglu had geen oog voor zijn ploeggenoot die hij één op één had kunnen zetten met doelman De Boer. Brama was wel gelijk van waarde en voorkwam dat De Graafschap een man meer situatie uit kon spelen.

In de 60e minuut de grootste kans voor FC Twente tot dusver. Danilo zag De Boer iets te ver voor zijn goal staan en waagde een poging. Helaas voor de Braziliaan kwam de bal via de lat terug in het veld. Iets meer dan een minuut later was het wel raak via de voet van debutant Staring. De centrale verdediger toonde lef door in te dribbelen tot de zestien, speelde de bal af en kreeg deze in de zestien terug van Ebuehi. Feilloos ging de bal er niet in, maar hier rouwde niemand om.

FC Twente zette aan, maar tot echt grote kansen leidde het niet. In de 82e besloot Jans zijn laatste wissel toe te passen door Jeremejeff in te brengen voor Danilo. De huurling van Dynamo Dresden werd direct enkele keren gevaarlijk, maar de op basis van de tweede helft verdiende gelijkmaker bleef uit. Sterker nog, het was De Graafschap dat diep in blessuretijd totaal tegen de verhouding in de 3-1 scoorden. Hiermee is het bekeravontuur alweer ten einde voor de drievoudig bekerwinnaar.

Opstelling FC Twente

De Lange, Ebuehi, Pleguezuelo, Dumic (38. Staring), Smal, Roemeratoe (46. Brama), Selahi (46. Dervisoglu), Zerrouki, Menig (46. Cerny), Lamprou en Danilo (82. Danilo)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties