FC Twente Nieuws

Kritiek op Lamprou niet mals, maar is dit wel terecht?

Kritiek op Lamprou niet mals, maar is dit wel terecht?

Lazaros Lamprou wordt dit seizoen gehuurd van het Griekse PAOK Saloniki. De Griekse linksbuiten kan tot dusver niet rekenen op een basisplek bij FC Twente in de eredivisie. Wel mocht de aanvaller al zes keer zijn opwachting maken als invaller, maar maakte niet altijd veel indruk.

"Van een invaller verwacht je nog dat diegene het verschil kan maken", aldus Jan van Staa in de podcast van De Oosttribune. "Die zijn op het laatst wat fitter en wat feller. Na de invalbeurt van Lamprou dacht ik dat hij net zo goed meteen al in de bus kon gaan zitten."

"Het is niet voor het eerst dat hij zo slecht invalt", merkt Nico Wantia op. "Vorige week tegen Willem II had hij die schwalbe, en nu levert hij zo ongeveer iedere bal in."

Ook Tijmen van Wissing stoorde zich aan Lamprou. "Ik ergerde me vorige week al aan hem toen hij verkeerde aannames had, hij wilde zich toen heel erg bewijzen. Nu had hij ook een soort geldingsdrang, hij kruipt veel daar binnen terwijl hij het veld eigenlijk breed moet houden. Uiteindelijk komt daar nog die ene kans van Menig uit. Hij is in potentie één van de betere voetballers van FC Twente. Je ziet dat hij totaal niet fris in zijn hoofd is."

Lamprou maakte tot nu toe 134 minuten in de eredivisie en in die tijd wist de Griek nog geen goal te maken en geen assist te geven. Hij heeft 12 foutieve aannames. De Griek heeft een passnauwkeurigheid van 78%, hij gaf ook drie keypasses. Hiermee gaf hij, terwijl hij nog niet in de basis heeft gestaan, op vijf spelers na de meeste keypasses. De PAOK-huurling zette acht keer een dribbel in waarvan slechts twee succesvol.

Queensy Menig staat bij FC Twente in de basis als linksbuiten en kwam tot nu toe 466 minuten in actie. Menig scoorde één keer en gaf nog geen assist. Hij heeft een passnauwkeurigheid van 64,4% en heeft zes keypasses gegeven. De linksbuiten heeft zestien foutieve aannames. Menig heeft veertien dribbels ingezet waarvan acht succesvol.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties