Eerste elftal

Brama mist de supporters: "Hiervoor ben ik niet op voetbal gegaan"

Brama mist de supporters: "Hiervoor ben ik niet op voetbal gegaan"

Vanavond staat voor FC Twente de eerste ronde van de KNVB beker op het programma. Het bekertoernooi wordt wel de kortste weg naar Europees voetbal genoemd en het kan één van de twee beschikbare prijzen opleveren. De Tukkers wonnen de beker tot dusver drie keer. In 1977, 2001 en 2011. Alle finales werden gespeeld met publiek, iets dat nu even ondenkbaar is.

Dit maakt dat de emotie omtrent de wedstrijd ook anders is dan normaal. "Normaal gesproken is het een soort van derby omdat je dicht bij elkaar zit", zo vertelt aanvoerder Wout Brama in gesprek met 1Twente. "Nu is het een heel ander gevoel, zeker omdat je de interactie met het publiek niet hebt. Dat mis je gewoon. Dat is de realiteit en daar moeten we gewoon mee omgaan."

Hoe ervaart Brama de lege stadions? "Een desolate sfeer. Het is echt verlaten en je hoor ook geen reactie. De interactie met het publiek mis je heel erg. Normaal gebeurt er iets en wordt er gereageerd op dingen die op het veld gebeuren. Nu is het een beetje een doodse stilte."

"We willen voetbal spelen voor publiek en niet voor lege stadions. Daarvoor ben je niet op voetbal gegaan, tenminste ik niet. Dat missen we gewoon, maar het is zoals het is. We moeten gewoon met de situatie omgaan. Het is zoals het is."

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties