FC Twente Nieuws

Hoe doet FC Twente het historisch tegen De Graafschap in de beker?

Hoe doet FC Twente het historisch tegen De Graafschap in de beker?

FC Twente speelt dinsdagavond om 18.45 uur de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in de eerste ronde van de KNVB Beker. De Tukkers hebben de kans om zich te herpakken na de nederlaag tegen FC Utrecht.

De onderlinge ontmoetingen tussen FC Twente en De Graafschap in bekerverband spreken in het voordeel van FC Twente. De Tukkers en de Achterhoekers kwamen elkaar vijf keer eerder tegen in bekerverband. FC Twente wist de wedstrijd vier keer winnend af te sluiten en het eindigde één keer gelijk. Het gelijkspel was in 1966, toen er nog poulewedstrijden in de beker werden gespeeld.

Laatste bekerontmoeting met De Graafschap

De Tukkers en de Superboeren troffen elkaar voor het laatst in de beker in het seizoen 2014-2015 in De Vijverberg. FC Twente won de wedstrijd met 4-2, mede door een prachtig doelpunt van Hakim Ziyech vanaf ongeveer 45 meter. De Tukkers reikten dat seizoen tot de halve finale van de beker, maar werden uitgeschakeld door het PEC Zwolle van toenmalig trainer Ron Jans na strafschoppen.

Historie tegen De Graafschap

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties