FC Twente Nieuws

Jans overdonderd: "Daar wordt je gewoon in meegezogen en dat voelt geweldig"

Jans overdonderd: "Daar wordt je gewoon in meegezogen en dat voelt geweldig"

Vandaag is alweer de één na laatste dag van het trainingskamp in De Lutte. Morgen zal de selectie weer afreizen naar Enschede waar in de Grolsch Veste de eerste oefenwedstrijd op het programma staat. De nieuwe trainer Ron Jans is zeer tevreden over hoe alles tot nu toe verloopt. "We zijn eigenlijk ontzettend tevreden op één grote tegenslag na, de blessure van Kik Pierie. Maar voor de rest zijn wij eigenlijk heel tevreden", aldus de hoofdtrainer in gesprek met FC Twente TV.

En wat vindt hij tot dusver van de club? "Eén ding is zo waar en dat is dat FC Twente een grote club is met een enorme betrokkenheid van iedereen die in Enschede en omstreken woont. Daar wordt je gewoon in meegezogen en dat voelt geweldig. Dat wist ik al wel, maar om daar onderdeel van te zijn. We maken heel veel uren, maar dat voelt helemaal niet zo. Het geeft alleen maar energie. FC Twente is echt een geweldige club."

En dat is niet het enige waar Jans tevreden over is. "We hebben aan het begin de jonge jongens een kans kunnen geven en dat is één van de zeer positieve dingen tot nu toe. Dat de jongens heel veel trainingstijd met het eerste hebben en dat ze daardoor kunnen leren en aandacht krijgen. Je leert elkaar kennen door te trainen en je ziet ook de kwaliteiten."

"We zijn nu bezig met de echte voorbereiding en de posities zijn nu beter bezet. Dan kan je ook meer bezig met de tactiek en speelwijze. Daar stoppen we heel veel tijd in en dat voelt ook heel goed. Maar we zullen ons wel moeten ontwikkelen want er zijn zoveel nieuwelingen. Ze kunnen allemaal wel goed voetballen, maar je moet het ook samen doen."

Vrijdag staat de eerste test op het programma. Wat verwacht Jans van de wedstrijd tegen Excelsior '31? "Ik ben vooral nieuwsgierig of al de dingen die we hebben aangegeven, en dat is de manier van voetballen die we weer verpakken in spelprincipes, of die er ook uitkomen. En je bent ook heel erg benieuwd hoe spelers individueel in een wedstrijd presteren. Dat geldt eigenlijk voor iedereen."

[google]

"En wij willen ook informatie hebben hoe ze er fysiek voorstaan want het is natuurlijk een andere voorbereiding dan ooit. Dat corona heeft ervoor gezorgd dat ze lange tijd geen wedstrijd hebben gespeeld en geen groepstraining hebben gehad. We moeten alles wel goed monitoren want we willen graag iedereen fit houden", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties